PUBLICITAT

L'ACA haurà de fer un esforç extra per mantenir el Ral·li

  • A la passada edició no es va complir amb la política d'autofinançament i hi va haver un dèficit de 12.000 y
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels participants en la prova nocturna de la passada edició, la 39a, disputada al setembre. Foto: ACA

Tot és culpa de la crisi. Sembla el recurs fàcil en qualsevol àmbit per fer retalls, però en el món del motor la cosa es complica per les despeses que suposa. Els problemes econòmics són dins d’aquest esport en totes les seves particularitats i de totes totes. L’Automòbil Club d’Andorra (ACA) haurà de fer un esforç extra per a la pròxima edició del Ral·li d’Andorra si no vol veure perillar la seva presència en el calendari. L’ACA manté una estricta política d’autofinançament per cada prova que realitza, però en la passada edició, disputada al mes de setembre, aquesta norma no es va complir per imperiosa necessitat, o no s’hagués pogut disputar la cursa. Això va suposar un dèficit per a l’ACA de 12.000 euros. Per això, la norma a l’ens es treballar a fons per intentar aconseguir el finançament suficient per a la pròxima edició.

L’ACA es va veure obligada a obrir la mà i fer una excepció en la passada edició. La seva política esportiva marca que cada competició ha de ser autosuficient. De fet, proves com la Copa TT, les G.Sèries o rebre el Trofeu Andros, ho van ser en les seves edicions anteriors, però no ha passat el mateix amb el Ral·li d’Andorra. A la passada edició, la 39a, la recerca d’un patrocini potent va ser impossible, amb la qual cosa el dèficit va ser inevitable.

L’organització del Ral·li va suposar una despesa econòmica de gairebé 20.000 euros, mentre que els ingressos, que arriben pel que es recapta de les inscripcions dels participants, van ascendir a 8.000. La resta, és a dir, els 12.000 restants, van córrer a càrrec de l’organisme automobilístic.

Una de les coses a tenir en compte davant de l’ombra d’una possible incapacitat econòmica per acollir el Ral·li d’Andorra és que aquest, a més, està d’enhorabona, perquè complirà la 40a edició al 2011. L’aniversari és especial per l’ACA, per la qual cosa la feina a l’ens es multiplica per aconseguir tornar a la senda de l’autofinançament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT