PUBLICITAT

Les G.Sèries-BPA ja tenen el límit de pilots cobert en 2RM i 4RM

R. M.S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Agustí Albareda, actual campió, amb el seu Lancia delta. Foto: ACA

Les G.Sèries-BPA mantenen l’alegria a l’Automòbil Club. El 18 d’octubre es va obrir el termini d’inscripció que finalitza dilluns vinent, i en les dues categories que afronten la competició ja hi són al límit de participants. En dues rodes motrius (2RM) hi ha 16 vehicles, quan el màxim és de 15, mentre que en els 4x4 (4RM) en són 15 els cotxes.

La nova normativa ha canviat, sobretot a 2RM. Aquesta categoria ha passat a ser de promoció, dirigida als nous pilots, joves i amb projecció, tot i que també hi ha de veterans, com Joan Vinyes. Aquí hi haurà dues finals -de la mateixa manera que en 4RM- amb 15 cotxes per final, tot i que la norma diu que es obligatori dos pilots per cotxe, la qual cosa redueix també la despesa. En aquest sentit, un altre canvi és en els pneumàtics, ja que només es podrà competir amb un joc davanter durant tota la temporada. Un altra qüestió és el pagament de la inscripció: si abans es feia abans de cada cursa, ara es fa un únic pagament per tot el campionat -2.100 euros-, la qual cosa permet als organitzadors mantenir la fidelitat dels pilots a les cinc cites de les G.Sèries-BPA.

En 2RM, l’ACA, com a organitzador, ha de decidir què fa amb el 16è inscrit, si l’accepta o el rebutja per ser els 15 que marca la normativa. Segons fonts de l’ACA, aquesta normativa pot permetre excepcions.

Així mateix, pel que fa a la competició de les 4RM es mantenen els turismes N, els G i els ProtoG, segons anys anteriors, tot i que en del grup N no hi ha cap inscrit. Ara per ara en són 15 cotxes, una xifra que des de l’ACA consideren «perfecta perquè ens permetria tenir unes finals de 12 o 13 vehicles», segons fonts de la direcció esportiva. El número ideal, però, seria entre 16 i 17.

Amb tot, les xifres parlen per sí mateix, i diuen que les G.Sèries-BPA estaran plenes d’emoció, una temporada més, amb pilots habituals com De la Casa, Guti, Albareda, Naudí i companyia. Les verificacions, o G.Zero, seran el 18 de desembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT