PUBLICITAT

L'emissió de deute públic es farà amb participacions de 1.000 euros a partir del dia 18

  • Es calcula que el percentatge de retribució estigui prop del 3,5%
  • Els bancs es quedaran les participacions que no es venguin
10112010deute
El ministre d'Economia i Finances, Pere López, i el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres,. Foto: ANA / N. M.
El decret d'emissió de deute públic per valor de 100 milions d'euros ha estat aprovat pel Consell de Ministres d'aquest dimecres. El ministre d'Economia i Finances, Pere López, ha explicat que les participacions seran de 1.000 euros cada una i tindran un interès del 2% sobre l'euribor del 24 de novembre, que serà la data de l'emissió. El termini de formalització de sol·licituds serà només de cinc dies, des del 18 de novembre fins el 23 ja que aquestes estan assegurades per les entitats bancàries i, per tant, no hi ha risc que no es puguin adjudicar totes les participacions. L'emissió té inici en la data del 26 de novembre, i la data de venciment serà al cap d'un any, és a dir, el 26 de novembre del 2011.

L'emissió de deute públic efectuada pel Govern porta el nom de Lletres del Tresor del Principat d'Andorra emissió del 24 de novembre del 2010, i sortirà publicada el dimecres vinent al BOPA, iniciant així el període de formalització de sol·licituds que finalitzarà el dia 23 de nocembre a les 10 hores. El venciment del deute públic serà al cap d'un any, amb data 26 de novembre del 2011 i la retribució serà de 200 punts bàsics sobre l'euribor en data de 24 de novembre. Actualment l'euribor se situa en un 1,546%, per tant, es calcula que el percentatge de retribució estigui prop del 3,5%.

López ha considerat força atractiu el tipus d'interès, pel que ha suposat que no hi haurà problemes per captar l'interès dels ciutadans. Tot i així, si en el període de subscripcions, que és de cinc dies, no es venguessin totes les participacions, no hi hauria problema ja que aquestes ja estan assegurades per les entitats bancàries. D'aquesta manera, si després del 23 de novembre els ciutadans volen adquirir les lletres podran fer-ho a través de la comercialització de les entitats bancàries, que ja han acordat amb el Govern el mateix diferencial del 2%.

D'altra banda, López ha volgut aclarir que l'emissió de deute públic no suposa un nou endeutament de l'Administració, sinó que només és una nova modalitat de finançament que suposarà reduir en 100 milions d'euros les pòlisses de crèdit que té ara, i per tant diversificar l'actual concentració del deute públic en les entitats bancàries, que suposa un risc. En aquest sentit també ha avançat que s'està acabant de tancar el finançament de 150 milions d'euros a través d'entitats financeres no andorranes, que podrà ser una realitat en les properes setmanes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT