PUBLICITAT

El grup parlamentari reformista reitera el seu rebuig al pressupost

  • L'oposició demana al Govern un gir de 180 graus
  • Els consellers de CR creuen que no ofereix cap mesura concreta per afrontar la crisi
10112010reformistes
El grup parlamentari reformista en una sessió de Consell General. Foto: ANA
El grup parlamentari reformista, després de la reunió mantinguda aquest dimecres al matí, ha reafirmat el seu posicionament de votar no al pressupost presentat pel govern socialdemòcrata i ha acordat demanar al Govern que "faci un gir de 180 graus" amb un pla de reformes estructurals profund, un pla econòmic concret i un decàleg d'actuacions en resposta a les necessitats reals del país a precisar. Segons fonts presents a la reunió, en el cas que el Govern "rectifiqui i es mostri sensible a la realitat del país" s'asseuran a parlar-ne.

Després de la reunió que ha mantingut el grup parlamentari aquest dimecres al matí, els consellers es refermen en el vot negatiu al pressupost perquè creuen que no ofereix cap mesura concreta per afrontar la crisi que viu el país i perquè ha estat entrat a tràmit amb "greus errors de contingut i de forma", amb mancances, desquadraments i defectes "impropis d'un projecte de pressupost seriós i rigorós".

Els reformistes han volgut deixar clar que la decisió de votar en contra del pressupost és unànime i que, en tot cas, dependrà del grup parlamentari socialdemòcrata "esmenar en conseqüència el text del pressupost presentat pel Govern per demostrar quin és el camí que volen seguir".

El grup també ha insistit en la necessitat que el Govern faci un gir de 180 graus en els seus plantejaments i que faci un esforç per entendre i assumir la situació actual del país.

El gir que vol el grup comprèn tres punts: un pla de reformes estructurals profund, tal com estan fent els països veïns; un pla econòmic concret i viable per trobar una via d'escapament a la delicada situació actual; i un decàleg d'actuacions que marqui un horitzó i un camí sòlid com a resposta a les necessitats reals del país.

Si el Govern fa aquest gir demanat pels reformistes, aquests es comprometen a asseure's i "a parlar-ne", ja que podrien entendre "una altra percepció de la legislatura". En aquest sentit, el grup parlamentari considera que si el Govern presenta unes reformes i propostes concretes que siguin immediates però alhora perdurables, "encara s'hi és a temps".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT