I ara, que passi el Ceutí

• El BP aconsegueix la 5a victòria consecutiva amb una insultant solvència contra un filial del Barça desbordat
RAFA MORA

L'exjugador del BP, Sepe, envoltat per Cabinho i Marc Fernández, ahir durant el partit disputat al vespre al Poliesportiu de la capital. Foto: TONY LARA

Això sembla la carnisseria, que quan acaba un, arriba un altre. I van passant. Ahir va ser el Barça B la víctima, la 5a consecutiva –la 6a des de l’arribada de De la Rosa–, i amb golejada. 8-0 en una demostració de superioritat total. El següent en arribar al Poliesportiu és la Unión África Ceutí, dissabte 13 a les 18.30. Que passi per la carnisseria andorrana, encara que estigui buida de públic, com ahir, amb no més de 50 persones a la graderia.

El primer període va oferir un joc d’anada i tornada, però sense ocasions clares. Només l’Andorra demostrava tenir més opcions. El conjunt blaugrana, concentrat en defensar, feia intents de sortida que la defensa andorrana, pletòrica, aconseguia deixar en res. Als 30 segons Cabinho va avisar amb una combinació amb Nacho Llamas que Marc Fernández va enviar al cos de Garcia, ben posicionat sota pals. En la següent jugada, Moisés va passar una pilota per sobre de la marca de Cabinho, el qual va arrencar per la banda tot sol, però de nou Garcia va avortar l’acció. El BP sabia que havia d’intentar marcar aviat per afectar la moral del jove rival que tenia al davant, i així fins i tot els xuts llunyans posaven a prova la porteria blaugrana. Aramburu ho va intentar passats els dos minuts de joc, però just després el mateix Aramburu va haver d’intervenir per salvar el gol de Juanito.

El Barça, que esperava les seves ocasions, en tenia, però si no era Aramburu era Moisés, o Carlinhos, o Marimón, qui desfeia la il·lusió dels visitants, molt actius i intensos, però sense la sang d’un equip matador, prova de la seva manca d’un golejador. L’ex jugador del BP, Sepe, es multiplicava, però ni tan sols amb això el Barça B feia patir en excés.

Va ser en el minut 7 quan va aparèixer la bomba Carlinhos. El brasiler va recuperar la pilota a tres quarts de camp, va fer dos fintes i va enviar un obús que Garcia va aturar en dos temps amb molts problemes. El gol andorrà havia d’arribar, però no ho feia. Amb tot, el BP no es posava nerviós, donant la sensació de tenir la situació controlada. Roger, però, va poder fer el 0-1 quan es va quedar sol davant de Marimón. Després, una triangulació entre Conde i Sepe va acabar amb passada de la mort que Juanfran no va poder certificar amb gol. Del possible 0-1 es va passar en el minut 10 a l’1-0, quan Cabinho va aprofitar una errada en defensa d’Asensio, que gairebé li va passar la pilota, per superar Garcia.

A partir d’aquest moment, Aramburu i Carlinhos van ser els protagonistes. El primer per la seva capacitat per recuperar pilotes i aturar les accions ofensives del Barça, i el segon per la seva intensitat en defensa que el permetia pujar a l’atac i afusellar Garcia amb moltes opcions, tant amb la cama esquerre com amb la dreta, tot i que sempre es topava amb les mans del porter català. Amb tot, va ser el Barça el que va tenir les ocasions, sobretot amb dues de Verdejo que la defensa va bloquejar a temps. Així va arribar el final de la primera part, amb la sensació de què els dos equips podien haver marxat als vestidors amb més gols que l’1-0.

La represa va deixar clares les intencions del BP: volia matar. En el primer minut, una passada a la frontal va permetre Paulinho armar la cama i marcar el segon, davant una línia defensiva despistada. Quan encara el Barça patia les conseqüències psicològiques d’un gol com aquest, Marc Fernández es va plantar sol en un contraatac de cara a la porteria, però el seu xut creuat va marxar fora per ben poc. Era, però, l’avís de què el partit estava fet. Al minut 25, una jugada semblant va permetre que arribés el 3-0, tot i que en aquesta ocasió, en compte de marxar tot sol un jugador, eren tres: Aramburu, Carlinhos amb la pilota i Llamas. El brasiler, amb les dues opcions, va fer la passada a Llamas, que va marcar amb Garcia batut.

El Barça no plantejava resposta, i el BP va deixar fer sense pressionar-se. Les ocasions havien d’arribar i així va ser: en el minut 27, Carlinhos va recuperar una pilota i el seu xut creuat va entrar per l’escaire contrari de Garcia. Amb el 4-0, ara sí, estava tot fet, però va arribar el cinquè quan en el 29 Paulinho va habilitar Marc Fernández, que no va fallar (5-0). A partir d’aquí, joc dominat com sempre pel BP amb esporàdiques sortides blaugrana a fer un gol que no arribaria mai perquè Marimón –i a vegades els pals– és un fenomen. El partit es va tancar amb dues dianes més de Paulinho, una aprofitant el porter jugador del Barça (m 37) i l’altra la rapidesa d’Aramburu per treure de banda (m 38), perquè després tanqués el compte Llamas amb un doble penal imparable, a 33 segons del final. 8-0, i que passi el Ceutí, equip que ahir va guanyar el cuer Fuconsa Jaén per un ajustat 4-3 i que suma només dos punts menys que els andorrans. ¿Rival directe?