PUBLICITAT

Andorra, el cinquè país amb un major percentatge d'immigració

  • Només Qatar, Mònaco, Emirats Àrabs Units i Kuwait superen el Principat al rànquing
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Agents de Policia demanant la identificació a l'entrada al Principat, l'agost de l'any passat. Foto: ONA MORANTE

El fet que entre el total de residents al Principat hi hagi un 64,4% d’estrangers situa Andorra en el cinquè lloc del Top Immigration Contries inclós al Factbook 2011 i el qual va ser publicat pel Banc Mundial aquest dilluns. Amb motiu d’un informe d’aquesta organització amb dades sobre migracions i remeses amb la perspectiva posada en l’exercici vinent, es va posar de manifest com Qatar és el país amb un major percentatge d’estrangers respecte la població nacional, seguit per Mònaco, Emirats Àrabs Units i Kuwait, completant així el grup de quatre països que se situen per damunt d’Andorra en aquesta classificació.

Concretament, i segons les últimes dades publicades a la pàgina web del departament d’Estadística, dels 84.082 residents de què es tenia constància al tancament de l’exercici 2009 –tot i que aquesta és una xifra que, segons ja s’ha reconegut públicament, podria estar molt inflada i per això s’està procedint a una revisió–, només 32.085 tenien el passaport andorrà. Tot i que aquestes dades d’Estadística apuntarien a un 62% de la població amb procedència estrangera, les dades amb què compta el Banc Mundial amplien el percentatge en prop de dos punts i mig. En qualsevol cas, Andorra continuaria estant en el que al mateix informe s’assenyala com el top ten dels països receptors d’immigració a nivell internacional.

la llista al complet / Per darrere d’Andorra, en el sisè lloc, se situen les Illes Cayman, seguides per les Illes Mariannes Septentrionals, les Illes Verge, Macau i la Illa de Man, que té un percentatge de residents estrangers del 54,6%. Fora dels deu primers països segons el seu grau d’immigració se situen països com Luxemburg, amb un 35,2% d’estrangers, Liechtenstein, amb un 34,6% i les Antilles Neherlandeses, que assoleixen uns nivells d’immigració del 26,4%.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT