PUBLICITAT

Una Andorra de pel·lícula

  • El rodatge del film 'El secret dels 24 esglaons' obre la porta a la creació d'un Bureau de cinema
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'actor protagonista observa la projecció d'imatges promocionals de la pel·lícula, ahir. Foto: TONY LARA

Van arribar al Principat el passat 18 d’octubre. Hi seran fins a principis del més vinent. Però aquests menys de dos mesos d’estada de l’equip de rodatge de la pel·lícula El secret dels 24 esglaons, deixarà una immensa petjada a Andorra. A l’interior del país i a l’exterior, ja que el film es projectarà a Europa, Amèrica Llatina i a circuits de televisió per cable dels Estats Units.

Tot va partir d’una trucada de la productora encarregada de la pel·lícula catalana. Volien els paratges d’Andorra, volien el seu paisatge i les seves muntanyes. «La nostra pel·lícula es desenvolupa als Pirineus, i quan vam veure l’eslògan Andorra, el país dels Pirineus, vam tenir molt clar on havíem de rodar», va explicar Santiago Lapeira, el director de la pel·lícula.

A partir d’aquí moltes reunions i trobades de l’equip de la pel·lícula amb Andorra Turisme, que va obrir el projecte també a una vintena d’empresaris del país, per tal de facilitar la tasca audiovisual. Van ser deu mesos de treball conjunt. Tècnics de l’organisme de turisme van portar al director i al seu equip per diferents paratges andorrans que podrien encaixar amb la proposta de guió. I finalment els van trobar. Les escollides van ser Llorts, Encamp, Ordino, Arinsal, el llac d’Engolasters, les Bordes del Riuder i properament espais urbans d’Escaldes i de la capital.

Amb tot, la col·laboració ha estat un èxit, segons exposen les dues parts. El ministre de Turisme, Claudi Benet, va exposar que la pel·lícula «permet mostrar una Andorra autèntica, més enllà de les botigues i de la modernitat». Lapeira, per la seva part, va assegurar que estaven treballant «molt a gust»i que havien rebut tota mena de facilitats tant per part dels veïns com de les administracions, la central i les comunals. Segons el director «Andorra és un país petit i de seguida ho trobes tot: paisatge, zona urbana i instal·lacions per a fer interiors».

Andorra, una oferta de plató

Tota aquesta avinentesa ha propiciat que el Govern comenci a plantejar-se el món audiovisual com un projecte sòlid i de present. Benet va assegurar que el rodatge de El secret dels 24 esglaons és l’«inici d’una nova trajectòria al país». El segon pas que estudia Andorra Turisme passa per la creació d’un Bureau de cinema, especialitzat en filmacions, i que porti al Principat més rodatges de característiques similars.

I és que el Govern ha vist en la indústria cinematogràfica un filó de garanties per donar-se a conèixer a tot el món. Paral·lelament, es veu capacitat per oferir un servei de qualitati facilitats de rodatge per a tots els interessats. Des d’Andorra Turisme es va comunicar ahir que hi ha diversos projectes sobre la taula i que els estant estudiant.

Abans d’anar més enllà, però, i tornant al present més immediat, la primera mostra que Andorra és una excel·lent oferta de plató cinematogràfic s’ha de poder plasmar a través de El secret dels 24 esglaons. Amb un pressupost de més de 2,5 milions d’euros i amb Albert Adrià, protagonista del film Herois, que es troba en cartellera al Principat, com un dels actors protagonistes, la pel·lícula s’estrenarà a les sales espanyoles, europees i llatinoamericanes el primer semestre del 2011. La preestrena, però, ha quedat reservada per a Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT