PUBLICITAT

La directora de 'Nus' destaca la violència continguda de l'obra

  • L'ENA estrena avui l'obra de Joan Casas, basada en les relacions de parella confuses
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Un dels moments de l'assaig, al Teatre de les Fontetes de la Massana, ahir al matí. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Les portes del teatre de les Fontetes a la Massana es van obrir ahir per a la premsa amb l'objectiu de poder parlar amb la directora i els actors de l'obra Nus i veure'n alguns fragments de l'assaig. La directora de l'espectacle, Aina Tur, va destacar a l'ANA la violència continguda que hi ha en l'obra i la visió femenina que li ha volgut donar: «He anat més cap al cantó de contenir tot això més que el públic la vegi, la intueixi i la senti més que no pas li plantin al davant». Per la seva banda, els dos joves actors de la companyia Komoi van destacar el fet de posar en escena una obra de teatre que poden parlar i contrastar amb el seu autor, Joan Casas.

L'Escena Nacional Andorrana (ENA) estrena avui a les Fontetes Nus, del dramaturg català Joan Casas, que es basa en tres històries que es desenvolupen en un mateix espai –unes golfes– i que parlen sobre unes relacions de parella confuses i turbulentes, entremig del drama i la comèdia. Els personatges estan interpretats per dos dels tres integrants de la jove companyia teatral Komoi, Cristina Noguer i Hèctor Mas.

Portes obertes a la premsa / Tur va explicar la dificultat mateixa de l'obra a l'hora d'escenificar-la i va confessar haver respectat bastant l'autor però introduint «un parell de novetats» com el fet de donar-li al text «una visió més femenina». Tur va afirmar que es tracta d'una obra amb «un text molt masculí» i el canvi de visió que ella ha aportat va fer que tingués «un respecte pel que em diria l'autor». L'impregnar de món femení l'obra es veu, segons la directora, en el fet que «és una obra en la qual hi ha molta violència». Noguer i Mas van confessar que el dia que van convidar Casas a veure un assaig van treballar «sota pressió», però que al marge d'aquell dia «és molt enriquidor poder parlar amb l'autor de l'obra que estàs interpretant».

L'estrena arriba després de dos mesos intensos de treball i assajos, tot i que la primera taula de treball es va fer el mes de juliol no va ser fins el mes de setembre que es van començar. Noguer i Mas són dos actors que a més fan multiplicitat d'activitats i això ha fet que els assajos a partir del 15 d'octubre fossin «molt intensos», com els va definir Tur. La Fundació de l'ENA està formada per les institucions del Govern d'Andorra i del Comú de la Massana i la Fundació de Crèdit Andorrà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT