Aquest BP comença a ser temible

• L'equip tricolor continua creixent amb el canvi d'aires i suma la quarta victòria seguida amb un altre recital de joc
JAÉN

33Nacho Llamas roba la pilota a Víctor davant la mirada de Carlinhos en una acció del Fuconsa Jaén-BP, ahir al pavelló de La Salobreja. Foto: DIARIO DE JAÉN / SALVADOR CARMONA

El BP va donar ahir un altre recital a la pista, aquesta vegada en la de La Salobreja de Jaén, i va sumar la quarta victòria seguida que delata a un equip sense sostre. Contundent 3-7 que suposa pujar més llocs en la classificació a més de consolidar-se en la zona de play-off a la qual es va arribar la setmana passada.

El cert és que el canvi d'aires ha transformat un equip que d'estar patint cada dissabte amb Jandro a passat a enamorar amb el joc, creix dia a dia i té uns números envejables: amb Xavier De la Rosa i Carles Riba –ahir al capdavant en no viatjar el seleccionador– ha sumat quinze de divuit possibles i ha passat de la zona de descens al sisè lloc que ocupa ara. Comença a ser temible.

Calia un gol ràpid i es va fer / Explicava Riba en la prèvia de divendres que era important un gol ràpid. Minut 1, gol d'Aranburu. I a jugar tranquils... El Jaén, però, era un rival incòmode que va sorprendre relativament d'inici, ja que enlloc d'esperar a mitja pista i pressionar, directament van fer-ho a tres quarts amb molta intensitat i fent servir l'estratègia de la gitana –un jugador enganxat a la banda en plena jugada surt de la pista per efectuar el canvi, amb el suplent llençat en carrera– que requeria molta atenció per part del BP.

De tota manera el marcador estava controlat i fins els darrers minuts de la primera part poc van haver de treballar els porters. El problema dels andalusos, però, era que li faltava gol perquè en joc l'equip que entrena Quique García és un dels que més presència tenen en la Divisió de Plata. I quan s'apropava el descans, que va augmentar la intensitat, es va topar amb de tot menys amb la xarxa. A dos per al final fins i tot van jugar amb porter jugador; un equip ambiciós però ho va pagar car perquè al contraatac Cabinho va marcar al segon pal a porta buida per fer el 0-2 al 19.

Empat en tres minuts / El Jaén no estava disposat a abaixar els braços perquè quedava encara més de la meitat i efectivament a trenta segons per al descans Paco va encertar per fer l'1-2 i en la represa, als tres minuts, el mateix jugador feia l'empat. Arribava un moment difícil per al BP, en un pavelló que va embogir amb el 2-2 i un rival disposat a deixar-se la pell al parquet però aquí va aparèixer la qualitat tricolor i sobretot la del seu crack, l'home que marca les diferències. És Paulinho. En la següent jugada va escapar-se per la banda del seu marcador i la va enviar a la xarxa. I un minut més tard, al 25, de nou el golejador brasiler, establia el 2-4 com si res. De nou tranquil·litat i un cop dur de païr per al Jaén.

L'equip andalús, no obstant, no va caure a la lona encara. Havia vist com en dos minuts el BP havia recuperat l'avantatge que els de García havien aconseguit suant sang i el tècnic es va jugar la última carta: de nou porter jugador. Un equip per darrera en l'electrònic a la desesperada a l'atac contra un altre que no sap a defensar i que li agrada tenir la pilota... La pilota anava com boja de porteria a porteria i de nou va encertar el BP a fer el 2-5, obra del ja recuperat Carlinhos al minut 27.

Riba, també amb porter jugador / Malgrat el gol el Jaén estava donant massa problemes en el joc i s'havia de fer alguna cosa per evitar encaixar un gol que el fes tornar a creure en la remuntada. Riba va prendre una decisió salomònica, però efectiva: el BP també amb porter jugador. «Amb això buscava tenir més possessió de la pilota», va argumentar després el tècnic.

I també va aconseguir confondre'ls alhora de defensar durant uns minuts, fins que García va trobar amb el remei a una estratègia tricolor que no s'esperava.

El partit era caòtic, amb els dos porters circulant entre la banda i la banqueta, amb els dos equips en superioritat ofensiva... Cinc minuts van passar fins que va arribar el següent gol, el 3-5 i obra de Marc Fernández en pròpia porteria. De nou bocanada d'oxígen local que va durar un tres i no res. Al següent minut, el 34, el que s'havia marcat el gol on no havia de fer-ho ho va arreglar amb el 3-6.

tres errades a porta buida / Quedaven encara sis minuts però les forces començaven a minvar i els recursos del Jaén s'esgotaven. Riba havia respost amb arguments a tots els moviments estratègics del seu homòleg i poc li quedava per dir al Jaén. Gairebé ja no defensava i Paulinho, Carlinhos i Marc Fernández van fallar tres ocasions a porta buida. Paulinho, però, no és dels que acostumen a fallar i al 37 va tenir una altra i no va perdonar. Hat-trick per a ell, tres punts més i dimarts ve el Barça B.