PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El sisme de l’Alt Urgell va deixar rèpliques a Andorra

El CENMA elabora una enquesta per avaluar la intensitat al Principat

Per El Periòdic

Gràfic elaborat pel ICGC.
Gràfic elaborat pel ICGC. | Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

El terratrèmol de 4,2 d’intensitat en l’escala Richter que el passat dimecres es va produir al Pirineu de Lleida, amb epicentre a la localitat de Ribera d’Urgellet, va deixar més de 20 petites rèpliques,  segons les dades de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN), que es van poder percebre a Andorra, totes elles de menor intensitat. 

El Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (CENMA) va continuar demanant durant el dia d’ahir a la població andorrana que respongui a l’enquesta sísmica per tal d’elaborar un informe que permeti calcular les intensitats amb les quals s’ha notat el sisme al Principat. En aquest sentit, nombroses persones van notar la vibració principal al país i Protecció Civil d’Andorra, el Cos de Bombers, el Cos de Policia i el CENMA de l’Institut d’Estudis Andorrans, entre altres entitats van rebre nombroses trucades al respecte. Pel CENMA, aquest és un fet «que entra dins la normalitat ja que Andorra i tots els Pirineus són una zona de sismicitat moderada». 

D’altra banda, el terratrèmol d’aquest dimecres va ser detectat per totes les estacions de la Xarxa Sísmica Nacional (RSN) que hi ha a Catalunya, situades a la Jonquera (Girona), Poblet (Tarragona), Horta de Sant Joan (Terra Alta), el Miracle (Lleida) i Vilanova i la Geltrú (Barcelona). 

Per trobar un terratrèmol d’una magnitud, d’acord amb la informació proporcionada per l’ICGC, cal recular a uns anys enrere. El 2015 es va percebre una tremolor de 4,3 graus a la costa de l’Alt Empordà; el 2013 n’hi va haver tres més d’entre 4,1 i 4,3 graus entre la costa de Castelló i Tarragona. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT