PUBLICITAT

Pujol i Batalla porten a Andorra la campanya per assolir el canvi

  • L'expresident i el cap de llista de CiU per Lleida fan una crida a la mobilització
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, durant la seva intervenció a l'acte públic a l'Hotel Roc Blanc, ahir Foto: ORIOL LLAURADÓ

El canvi de Govern a Catalunya també passa per Andorra. Així ho van recordar ahir el President de la Generalitat –1980-2003–, Jordi Pujol, i el cap de llista de CiU per Lleida a les properes eleccions, Albert Batalla, que van protagonitzar a l'Hotel Roc Blanc d'Escaldes un acte públic sota el títol Per què hem d'anar a votar?, amb la mirada clarament posada en els comicis del 28 de novembre, on són cridats a votar prop de 12.000 catalans residents al Principat.

Pujol va fer una crida a superar «les experiències fallides que han fet recular» el país durant els últims anys tot donant el suport al «bon lideratge» d'Artur Mas. «Ara cal una força política capaç de fer-se càrrec del país», va afirmar l'expresident, que va mostrar la seva confiança en «els importants actius» que encara preserva Catalunya i que necessiten d'una «bona conducció» per part dels líders polítics.

Batalla va incidir també en la necessitat de contribuir a la mobilització de l'electorat català d'Andorra, «un territori important pel que fa als votants de CiU» i que ara pot esdevenir clau per a acabar de decantar la balança cap al costat del canvi. Conscient dels aspectes logístics del vot dels catalans a l'estranger que poden jugar a favor de l'abstenció, l'alcalde de la Seu va demanar que ningú tingui «mandra» a l'hora de canalitzar el seu vot ja sigui a l'ambaixada o bé per correu. A l'acte d'ahir també van assistir representants de CR i d'ApC, entre ells els excaps de Govern Albert Pintat i Marc Forné, així com el conseller Carles Ensenyat, una presència que tant Batalla com Pujol van agrair durant les seves intervencions.

ELS PERQUÈS DEL CANVI / Batalla va recordar com durant els governs de Pujol la dinàmica d'inversió era «per cada 100 euros, 50 per a Barcelona i la seva àrea metropolitana i 50 més per a la resta», mentre que a dia d'avui, «de cada 100 euros, 68 es queden a Barcelona». El cap de llista de CiU per Lleida va recordar que «això no és sostenible per al país» i que cal canviar aquesta dinàmica.

Ara també és moment, segons ell, de posar fi a l'«expoli fiscal» a què Catalunya està abocada i també consolidar «una estratègia transversal per avançar de forma clara en l'autogovern» que tant es nega des de Madrid. Pujol també va criticar la gestió socialista a Catalunya i Espanya, apuntant que no es pot confiar en un Govern que «va negar la crisi d'una manera sistemàtica i tossuda».

UN COL·LECTIU NOMBRÓS/ Segons les últimes dades del Cens Electoral de Residents Absents (CERA), al Principat viuen uns 11.800 catalans. És per això que els vots d'aquests residents a Andorra pot jugar un paper molt important als comicis a la Generalitat. Conscients d'això, Pujol i Batalla van insistir en la crida a la mobilització i a no abaixar la guàrdia tot i els bons indicis de les enquestes. Per a Batalla, «les enquestes són com els perfums: es poden olorar però no es poden empassar». El 28-N es veurà, doncs, si CiU pren possessió de la clau del canvi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT