Riera desespera, Cristian mata i Pujol tanca el compte

• L'Andorra trenca la defensa de l'Agramunt a la mitja hora i suma la sisena victòria
RAFA MORA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Cristian, que ahir va marcar dos gols, busca la pilota davant de la presència de dos jugadors rivals Foto: ORIOL LLAURADÓ

Els tres punts que va aconseguir ahir el FC Andorra davant de l'Agramunt tenen la seva importància en la manera pausada i sense nervis amb què es va aconseguir. La tanca defensiva de l'Agramunt va ser l'esperada, però els tricolors van trencar el mur als 27 minuts, i a partir d'aquí en cap moment es va veure que els catalans poguessin fer cap mal als locals. Si Riera va obrir la llauna amb una jugada personal, Cristian va matar el matx amb dues dianes en la segona meitat i Marc Pujol, que va tornar a jugar a Aixovall després de la lesió, va tancar el compte de penal: 4-0.

Durant els primers 27 minuts del matx res no va passar que fos destacable. L'Andorra intentava entrar per les bandes, però només l'esquerra, amb Maneiro galopant, tenia certa profunditat, i encara i tot cap pilota arribava amb garanties de res. Era la lluita entre l'equip bo i el dolent, que espera. Però en un moment, sense que semblés una jugada perillosa, Riera va agafar una pilota al vèrtex dret de l'àrea rival, va fer l'eslàlom a tot defensa que li sortia al pas, i des de la mitja lluna va engaltar un xut creuat que va deixar com una estàtua el porter Puebla.

L'1-0 semblava que obriria espais, però el descans va arribar sense més novetats, a excepció de l'agressivitat visitant amb Riera, el qual fins i tot es va estavellar contra la porta d'entrada als vestidors en rebre una càrrega de Ferran sancionada amb groga per l'àrbitre. El davanter andorrà era el perill i fins i tot havia estat jugant amb la defensa rival amb filigranes diverses. I ja se sap, que en futbol, quan un toreja a un altre que està desbordat, l'única resposta és la força bruta.

A la represa, l'Agramunt va voler però no va poder. El més que va fer va ser una internada per la dreta de Fontanet en el 55, però Creus no en va treure profit amb un Ferran Pol molt atent. Van ser els moments en què les banquetes es van començar a moure, i Toscano i Pujol ingressaven al terreny de joc amb ganes. El davanter ho va intentar sense sort -va errar una a boca de canó en el 64-, però en el 60 va posar una pilota rasa, perfecta, a Riera, el qual massa forçat va enviar als núvols. El segon gol andorrà estava a punt d'arribar, però en el 73 Abdenabi va poder empatar si no s'hagués trobat Pol. En la següent jugada, Riera va insistir per la dreta, es va quedar sense terreny però, dins de l'àrea, va passar al darrere perquè Toscano toqués una mica i Cristian marqués el 2-0.

Just sis minuts més tard, una passada de Toscano entre línies va deixar sol Cristian davant del porter. El xut forçat del lateral amb la punta de la bota va anar al pal i el rebot va anar cap a l'altre pal, on Cristian va agafar la pilota i, amb suspens, va fer el 3-0. Ja estava tot fet, però faltava que en el 89 Riera provoqués unes mans dins de l'àrea i Pujol transformés el penal. I segueixen invictes. H