PUBLICITAT

Conti es convertirà en director titular de l'Oviedo Filarmonía

  • El director musical de l'ONCA substituirà Friedrich Haider a partir del juliol vinent
EL PERIÒDIC
OVIEDO

Periodic
El director musical de l'ONCA, Marzio Conti. Foto: TONY LARA

El director de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA), Marzio Conti, s'incorporarà a partir de l'1 de juliol de l'any vinent a la titularitat de l'orquestra Oviedo Filarmonía, en substitució de Friedrich Haider. Haider finalitzarà el seu contracte el mes de juny, és a dir, un any abans del que estava previst.

L'orquestra d'Oviedo ha firmat un contracte de tres anys amb Marzio Conti, que va néixer a Florència l'any 1960 i que, en aquests moments, és el director principal de l'ONCA. Segons va informar ahir l'Ajuntament d'Oviedo en un comunicat, recollit per EFE, Haider tindrà una agenda internacional molt apretada, cosa que l'impedeix «complir al cent per cent» els seus compromisos com a director titular de la formació espanyola –no només en l'apartat musical, sinó també en «la resta de responsabilitats».

D'aquesta manera ho va comunicar Haider a la Fundació Musical Ciutat d'Oviedo per explicar la renúncia anticipada. Així mateix, Haider va agrair el suport de la Fundació per «comprendre i respectar la seva decisió».

vincle de fa anys / Conti ha estat ja vinculat a l'Oviedo Filarmonía els últims anys i la seva darrera aparició va ser el mes de juny passat. A més, el proper 25 de novembre Conti dirigirà de nou aquesta orquestra en un concert que forma part de les jornades de piano Luis G. Iberni.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT