PUBLICITAT

Prohibit l'excés de confiança en una jornada propícia

  • FC Andorra, BP, VPC i l'equip de vòlei tenen partits amb rivals en principi inferiors
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

L'excés de confiança serà el gran rival per als equips tricolors que juguen aquest cap de setmana en les lligues estrangeres. Només un partit, el de el Futbol Club Andorra, es disputarà dins les nostres fronteres, avui a partir de les quatre de la tarda a Aixovall. Serà contra l'Agramunt, sobre el paper un rival molt inferior. També el BP a Jaén (17.30 hores), el VPC a Lavelanet ( 18.30h) i l'equip de vòlei a València (18.00h) tenen compromisos en els quals són favorits per guanyar malgrat jugar a domicili. Això suposa una pressió afegida que s'ha de saber superar a base de qualitat.

FUTBOL SALA // Bona oportunitat per consolidar-se a dalt

El BP té una magnífica ocasió per consolidar-se en la zona de play-off d'ascens a la qual va entrar per primera vegada en el que va de lliga la setmana passada després de la victòria a casa davant l'UMA Antequera. Toca visitar la pista del Fuconsa Jaén, que com tots no regalarà els tres punts, però revisant la seva trajectòria en les nou jornades disputades es tracta d'un dels rivals més assequibles de la Divisió de Plata.

Tres partits en set dies / L'equip tricolor ha viatjat a terres andaluses amb l'absència del sancionat Jonathan i també la de Xavier de la Rosa a la banqueta, cosa per la qual Carles Riba estarà al capdavant avui i el dimarts, que hi haurà jornada i el BP rebrà el Barça B per tornar el dissabte de la setmana que ve, de nou a casa contra el Ceutí. Arriba una altra mini marató amb tres partits en una setmana i com en la de fa un mes, l'objectiu és el d'aconseguir puntuar fora i guanyar a casa; és a dir, si més no igualar els set punts que es van aconseguir. De nou són dos partits a casa i un fora.

Riba va avisar que el Jaén és un equip molt incòmode davant el seu públic, que t'espera a mitja pista per pressionar-te amb marcatges individuals. Ofensivament practica un futbol sala directe i sobretot és una amenaça a pilota aturada: «En faltes, còrners i serveis de banda haurem d'estar atents perquè és com saben fer més mal. Hem treballat l'estratègia en defensa durant tota la setmana perquè això no passi», va indicar.

La filosofia de joc a seguir, però, serà la de sempre i el plantejament serà idèntic al que es va utilitzar a Melilla fa quinze dies: «Hem de sortir a totes d'inici i fer un gol ràpid. I evitar sobretot que s'avancin ells perquè després es tanquen i al contraatac poden ser perillosos», va advertir Riba.

Una cosa a favor del BP és la necessitat a la que arriba el Jaén al partit. A domicili no ha puntuat i a casa ha tret quatre punts que el situen penúltim en la classificació, a set punts de la zona tranquil·la. Per això Riba va assenyalar: «Els urgeix sumar per no quedar-se massa enrera i nosaltres hem d'aprofitar la seva ansietat. Si controlem el ritme del partit i el marcador se'ns posarà el triomf més de cara». Cal recordar que aquesta situació, la que viu actualment el Jaén, la va tenir el BP amb Jandro en les primeres jornades i realment és difícil remuntar el vol quan les coses no surten bé. De la Rosa ha capgirat la dinàmica i ara s'ha de mantenir.

FUTBOL  // Un rival de la part baixa pot arribar a ser el pitjor

El Futbol Club Andorra, l'únic que juga a casa, té avui el típic partit trampa en el qual tot està tan de cara que fins i tot provoca preocupació. L'equip de Richard Imbernón és el líder indiscutible del grup, no ha perdut ni un partit cedint només dos empats a domicili, no ha deixat escapar ni un punt a casa. A sobre rep l'avantpenúltim de la taula, l'Agramunt, que té unes estadístiques totalment oposades: només ha guanyat un partit en el que va de lliga i en suma sis sense conèixer la victòria. «El que més ens preocupa és que en aquests tipus de partits potser t'autoexigeixes menys», va advertir el tècnic tricolor. «Es nota un ambient més distés en els entrenaments però no deixen de ser tres punts més en joc com en qualsevol partit i no aconseguir-los faria més mal que contra un equip de la part alta, amb el qual seria més probable», va afegir.

Imbernón tindrà la baixa sensible de Somoza, amo i senyor del lateral dret, que ha de complir cicle de targetes grogues i tampoc hi serà Xavi Andorrà, que continua lesionat fa ja prop d'un mes. Per contra hi ha molt bones notícies respecte a Toscano i sobretot Marc Pujol, que gairebé han deixat enrera les seves lesions i estren en la convocatòria: «D'inici seran suplents i si no els necessitem no jugaran», va anticipar l'entrenador sobre la seva possible reaparició.

L'Agramunt és un recent ascendit que l'any passat va ser campió de la Segona Territorial de Lleida i l'Andorra no té cap referència del tipus de joc que practica. Sigui com sigui la pauta a seguir serà la de sempre: dominar i vigilar el perill al contraatac: «Esperem un equip tancat al darrera. Nosaltres assumim que haurem d'atacar i hem de ser intel·ligents tàcticament per no permetre que ens sorprenguin», va assegurar Imbernón. Si aquest Andorra sempre es creix davant rivals d'entitat, avui hi ha una missió més difícil: mostrar la mateixa imatge contra els modestos. És així com es guanyen títols.

VÒLEI // A la pista de l'irregular UPV sense Carlos

El Club Vòlei Andorra visita avui la pista de l'Universitat Politècnica de València amb la baixa de Carlos, que per segona setmana consecutiva no podrà jugar per motius laborals.

Es tracta d'una absència sensible –l'única– tot i que Lluís Hillaire, emparat en el dit som els que som, va assegurar: «Si juguem com estem jugant fins ara ho tenen magre per guanyar-nos». Aquesta és la cega confiança que té el tècnic tricolor en el seu Andorra, que ha començat la lliga guanyant els tres primers partits sense cedir ni un set i amb una superioritat aclaparadora respecte dels seus rivals (Textil Santanderina, Universidad de Burgos i Universitat de València).

L'UPV es caracteritza per ser un equip jove, amb la conseqüent inexperiència i irregularitat, però que si té el dia pot ser un rival molt complicat per a qualsevol equip: «És com una mena de selecció de València. Hauria de ser un partit més difícil que el de la setmana passada [contra l'altre equip de la capital del Túria], però llavors tampoc no esperàvem que fos un rival tan incòmode...», va especular Hillaire. «Així que hem d'estar centrats en fer el nostre joc i tornar amb una altra victòria». Paraula d'Hillaire.

RUGBI // És l'hora de canviar la imatge a domicili

El VPC Andorra que tan bé està jugant al Camp del Consell a Honor, on ha guanyat els dos partits de lliga, també tindrà davant un equip a priori inferior: el Lavelanet.

No obstant això la imatge del conjunt de Michael Broad a domicili ha estat un esglaó per sota que a casa i és l'hora de canviar aquesta imatge perquè aquesta temporada només el primer classificat assoleix l'ascens de categoria i no es pot badar.

El Lavelanet va començar el curs guanyant davant del seu públic l'Orennais el passat 25 de setembre i sumant quatre punts; En la segona, tot i perdre, va obtenir-ne un altre en perdre per menys de set punts; però en les dues darreres ha perdut i no ha puntuat. Està travessant per una crisi de resultats que l'han fet baixar al penúltim lloc de la taula i el perill per al VPC està en què és a casa on poden treure més forces per remuntar el vol.

El VPC buscarà aprofitar-se, com el BP, de l'ansietat que arrossega el rival i que pot treure a relluir si les coses es posen de cara per als de Michael Broad. El primer lloc que ocupa el Fuxeenne amb cinc punts més que l'equip tricolor no es pot deixar escapar, així que és el moment de començar a convèncer fora.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT