PUBLICITAT

Les cessions urbanístiques es recolliran en acta notarial

  • L'escriptura inclourà la superfície, l'emplaçament i el valor dels terrenys
EVA ARASA
ENCAMP

Periodic
El cònsol Miquel Alís Foto: TONY LARA

El Comú d'Encamp va aprovar ahir un reglament relatiu a les cessions fruit del desenvolupament del pla d'ordenació i urbanisme de la parròquia, pel qual aquestes cessions es recolliran en acta notarial sempre que es facin en terreny i no en diners. Les cessions per part de la propietat en el moment de desenvolupar una unitat d'actuació estan establertes per la Llei general d'ordenació del territori i urbanisme i, a Encamp, són del 10%.

L'acta notarial recollirà l'emplaçament exacte del terreny que se cedeix, la superfície de les parcel·les i també el valor d'aquestes parcel·les. El reglament estableix que el terreny en qüestió s'inscriurà també al cadastre, tal com es feia fins ara.

El cònsol Miquel Alís va subratllar la importància de «tenir documents» que acreditin la propietat per part del Comú, un cop feta la cessió. Així mateix, Alís va explicar que la inscripció al cadastre dels terrenys que s'obtinguin per aquesta via serà com a béns patrimonials i no pas com a béns comunals, ja que la primera fórmula permet que el Comú, més endavant, «pugui permutar o vendre en subhasta» aquestes propietats.

Des de l'oposició, el conseller Pere Torres va donar suport al reglament. No obstant això, Torres va expressar dubtes sobre el fet que el reglament tingui caràcter retroactiu. A més, va insistir que cal deixar clar a càrrec de qui anirà el cost del notari –segons la majoria, anirà a càrrec del propietari original– i que no caldrà pagar ITP.

Urbanització dels orals / Durant la sessió de Consell de Comú d'ahir, Alís va informar igualment de la cessió de set parcel·les, que ocupen una superfície de poc més de 3.500 metres quadrats i que estan valorades en 3,5 milions d'euros, pel desenvolupament de la unitat d'actuació dels Orals. El projecte preveu la construcció d'una urbanització d'uns 30.000 metres quadrats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT