PUBLICITAT

Tot a punt perquè les obres de Caldea s'iniciïn dilluns vinent

  • Martí subratlla el simbolisme d'una ampliació que es produeix en un contex de crisi econòmica
EVA ARASA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El director de Caldea, Miguel Pedregal, el cònsol Antoni Martí i l'arquitecte Jean-Michel Ruols presenten el projecte d'ampliació, ahir Foto: ORIOL LLAURADÓ

Han passat més de sis anys des que es van fer les primeres passes per tal de tirar endavant aquest projecte i, finalment, l'ampliació de Caldea es començarà a materialitzar davant dels nostres ulls: les obres s'iniciaran dilluns vinent i culminaran 22 mesos després, amb l'obertura d'un nou centre wellness complementari a l'espai termolúdic actual. L'empresa que gestiona Caldea, Semtee, va signar la setmana passada el contracte d'adjudicació dels treballs amb l'UTE Copsa-Locubsa, «un contracte claus en mà, que garanteix el lliurament de l'edifici en el termini establert i no dóna marge a possibles desviacions pressupostàries», tal com va explicar el director general del centre, Miguel Pedregal. La inversió total serà de 43,1 milions d'euros i el resultat serà un nou espai de 12.400 metres quadrats, que permetrà acollir 40.000 visitants més i, a la vegada, crear 30 llocs de treball.

L'anunci de l'inici de les obres el van fer ahir el cònsol d'Escaldes-Engordany i president de la Semtee, Antoni Martí; el director general de Caldea, Miguel Pedregal, i també l'arquitecte responsable del projecte, Jean Michel-Ruols. Martí va voler subratllar la dimensió simbòlica que adquireixen les obres d'ampliació del centre termolúdic en un context de crisi econòmica: «Aquest projecte demostra que , en un moment de dissolució com l'actual, hi ha societats que creuen en Andorra i el seu futur». En aquest sentit, el cònsol va assenyalar que, tot i que es tracta d'un moment en què «la gent té por d'invertir», Caldea decideix «fer un pas endavant».

El projecte d'ampliació de Caldea es va iniciar l'any 2004, quan l'assemblea general d'accionistes de la Semtee va aprovar per unanimitat concórrer al concurs públic convocat pel Comú d'Escaldes-Engordany, per a l'explotació dels terrenys de l'antic pavelló poliesportiu. La concurrència al concurs es va fer presentant precisament un projecte per ampliar les instal·lacions del centre termolúdic existent. A partir d'aquell moment, es va iniciar tot un procés que ha passat per l'eleccio de l'arquitecte, l'enderroc del poliesportiu, la presentació del projecte, els estudis de mercat i de viabilitat econòmica i, més recentment, el model de finançament amb l'ampliació de capital de la societat.

símbol d'andorranitat / El cònsol Martí no va dubtar a qualificar Caldea de símbol «d'andorranitat». Sobretot perquè el projecte s'alça i desafia el moment de crisi, però també perquè la majoria d'actors implicats són andorrans o residents al país.

El contracte amb l'empresa adjudicatària, Copsa-Locubsa, tanca un procés que es va iniciar el mes de juny, quan Semtee va lliurar el plec de condicions a algunes empreses del Principat. A partir de l'agost, que és quan les empreses van presentar la documentació, tant la propietat delegada com la direcció facultativa (formada per Ruols i un equip tècnic d'enginyers i arquitectes, majoritàriament andorrans) van analitzar les diferents propostes, amb l'objectiu d'assegurar-se que complien «totes les garanties tècniques» i s'ajustaven al pressupost.

La inversió total per posar en marxa el nou centre de Caldea –Caldea 2– és de 43,1 milions d'euros, dels quals 20,5 milions es destinen a les obres de construcció. El 70% del centre wellness es financia amb mitjans propis, mentre que l'ampliació de capital representa el 15% de la inversió total.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT