PUBLICITAT

1.386 signatures per frenar el projecte de Naturlàndia

  • Amics de la Rabassa «no tira la tovallola» i ja treballa en més accions de protesta
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Pijuan i Motwani, amb representants de la resta d'entitats, fan entrega de les signatures al Comú, ahir Foto: ORIOL LLAURADÓ

Amics de la Rabassa, entitat creada per frenar les actuacions d'expansió de Naturlàndia, fa fer ahir un pas endavant en la seva reivindicació pública per aturar l'ampliació de la societat del Comú de Sant Julià de Lòria. Acompanyats per les entitats pro natura ADN, APAPMA i Grup Rocafort, van lliurar a la corporació laurediana un total de 1.386 signatures per demanar que es freni el projecte d'expansió i es declari la Rabassa com a espai protegit.

Pili Pijuan, en representació d'Amics de la Rabassa, i Carol Motwani, d'ADN, van ser les encarregades d'entregar al Comú totes les firmes i rebre a canvi una certificació conforme aquestes rúbriques seran traslladades als mandataris comunals. Ningú de la corporació, a excepció dels funcionaris comunals que van rebre les signatures, va fer acte de presència durant el lliurament.

Pijuan va informar que a més de les 1.386 signatures, compten amb el suport de 15 entitats, i amb un centenar de persones de fora del país que no han pogut participar en aquesta recollida, reservada a nacionals. «Volem que el Comú de Sant Julià es doni compte que molta gent pensa com nosaltres», va manifestar Pijuan, que va demanar que a dins de la corporació prevalgui «el sentit comú a l'hora de prendre decisions».

A partir d'ara, Amics de la Rabassa i la resta d'entitats participants a la recollida de signatures esperarà una resposta comunal, tot i que són conscients que el Comú no té cap obligació legal a considerar la demanda, prendre mesures o a actuar al respecte. Un cop la corporació faci algun pas o es manifesti, les entitats decidiran quin serà el proper pas o actuació a dur a terme. En qualsevol cas, Pijuan va assegurar que des d'Amics de la Rabassa «no tirarem la tovallola i seguirem impulsant iniciatives en pro de la natura»,

Les entitats impulsores de la campanya La Rabassa, espai protegit. van començar a recollir signatures el maig d'aquest any per aturar el projecte. El cònsol de la parròquia, Josep Pintat, mai s'ha mostrat crític amb aquesta campanya, tot i que va instar-los a que enlloc de mostrar-se en contra, participessin al projecte i adquirissin accions per a l'ampliació. Davant aquesta demanda, la representant d'Amics de la Rabassa va mostrar ahir el seu «no» rotund a comprar butlletes, i va justificar-se a través de l'informe sobre el rendiment i viabilitat de l'ampliació de capital de Camprabassa, elaborat per un assessor extern i que assegura que aquesta iniciativa no és rendible pels inversors.

Naturlàndia accelera els tràmits / Aliens a la crítica d'Amics de la Rabassa, la societat de Naturlàndia accelera els treballs per al projecte d'ampliació de la zona, que ha de convertir l'espai actual en un parc d'animals. La setmana passada va obrir a les empreses el concurs per adjudicar-se les obres, previstes per la primavera. Des de la corporació van informar ahir que aquest procés s'ha realitzat per poder accelerar l'atorgament i inici dels treballs, en cas que la venda d'accions finalitzi satisfactòriament. El proper 30 de novembre es tanca el termini de sol·licituds.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT