PUBLICITAT

Duel de titans entre el River i un ADT Tarragona invicte a casa

  • L'equip de Peñarroya buscarà la sisena victòria davant un rival en la mateixa línia, amb bon joc i bons resultats
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Pablo Sanchez realitza una entrada a cistella en el partit de la setmana passada contra el Fontedoso Àvila Foto: TONY LARA

El River Andorra té avui una autèntica prova de foc per veure com es desenvolupa davant d'uns rivals més temibles al seu pavelló en la LEB Plata. L'equip de Joan Peñarroya viatja a Tarragona per medir-se a l'ADT, un rival que està en la mateixa línia i que està fent-se respectar en aquest inici de temporada a base de bon joc i bons resultats. Sobretot a casa, on ha guanyat els dos compromisos que ha tingut.

Es tracta, per tant, d'un equip que té pinta de ser candidat a lluitar per l'ascens i que acumula tres triomfs i una derrota. L'equip tarragoní ha brillat davant del seu públic amb victòries contra el Santurtzi i sobretot davant el Tíjola, un altre dels temibles al qual va superar per 79-77. Respecte als altres dos partits va vèncer a Àvila i a punt va estar de donar la sorpresa al Clavijo, que amb el River i el Mallorca és l'únic que suma cinc victòries.

dani marin, amb molèsties /Peñarroya podrà comptar una setmana més amb tota la plantilla, tot i que Dani Marin va notar dijous una estrebada sense gaires conseqüències que no l'impedirà viatjar amb l'equip.

Davant d'aquest immillorable inici en la Lliga l'entrenador del conjunt tricolor assegura que l'equip continua centrat en entrenar bé i que l'excés de confiança no el preocupa: «La realitat és que acabem de començar i estem en una línia de treballa bona que hem de mantenir. Els jugadors tenen ambició per continuar a aquest nivell, el grup està equilibrat... som conscients que no pot aparèixer, aquest excés de confiança». I sobre el rival va parlar de la manera que segurament pensa també el tècnic de l'ADT, Mateo Rubio: «Es tracta d'un equip sòlid, en una molt bona línia de joc i resultats. És un equip equilibrat que reparteix la responsabilitat en atac i que la setmana passada a Clavijo va optar al triomf fins el final». Una descripció que quadra amb la del River i que per tant convida a preveure un duel de titans de la LEB Plata.

STRIBLING, L'AMENAÇA / Tot i que Peñarroya va lloar la tasca com a bloc de l'ADT, va anticipar que aquest equip té com a líder l'ala-pivot nordamericà Stribling, un camaleó que defensa, ataca i pot actuar a la pintura o en la zona exterior. «Ell i els bases [Jordi Bataller i José Antonio Marco] tenen un paper molt important dins l'equip», va indicar el tècnic.

El cet és que l'ADT, en les estadístiques com a equip i per mitjana, és el quart millor equip de la categoria i el River, segon. I si és el segon pitjor equip en percentatge d'encert des de més enllà de la línia de 6,75 metres tot i tenir a Bataller com a millor triplista amb un 85%, en el tir de dos és el millor. El River, per contra, és més imprevisible, ja que està entre els millors equips en aquests dos apartats. Una dada avantatjosa, segons Peñarroya: «És bàsic repartir el joc perquè és la nostra filosofia. Així som perillosos i difícils d'aturar per al rival però sobretot és necessari tenir intensitat, concentració i equilibri; si no juguem com un col·lectiu ja no som el River», va afirmar.

De nou pot dormir com a líder / El River té de nou –com ja ha succeït en jornades anteriors– la possibilitat d'anar a dormir com a líder de la LEB Plata. El Bàsquet Mallorca és aquesta setmana l'equip que descansa i el Tíjola jugarà demà, per tant una victòria garantiria el lideratge en solitari almenys durant unes vint hores.

Demà, per cert, el Clavijo tindrà una visita equiparable a la del River, contra el Promobys Tíjola, un equip que està causant bones sensacions en l'inici i que a casatampoc no ha fallat. Arriba, per tant, una jornada que pot començar a marcar la franja entre els equips que aspiren a la primera plaça i els de playf-off.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT