PUBLICITAT

Alta participació tricolor en el Gran Premi d'Andorra

  • Vuit regatistes seran demà i diumenge en la competició estrella de la FAV
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

El Gran Premi Principat d'Andorra Grandvalira, la competició estrella de la Federació Andorrana de Vela (FAV) arriba aquest cap de setmana a la 22a edició i ho farà amb una altra representació tricolor en gairebé totes les categories, com cada any, en aigües del Club Nàutic El Masnou.

En la optimist hi hauran Mar Vergens, Gorka Arajol i Teresa Morató, que acaba d'ascendir al grup 1 del rànquing català i es troba, per tant, entre els 60 millors de la Comunitat veïna; en làser radial hi hauran Carles Morató i Ireneu Pla; en Europe Eduard Arajol; i en 420 David Ramon i Òscar Ramon, els dos germans que van representar Andorra en els Jocs Olímpics de Barcelona 1992 i Atlanta 1996, i que l'any passat ja hi van participar (i van obtenir la sisena posició) després de gairebé deu anys sense competir en vela lleugera.

No hi haurà cap tricolor en la categoria 29er perquè Martí Palou, que havia de fer parella amb Ireneu Pla, finalment no hi participarà a causa dels estudis; ni tampoc la làser 4.7 i la làser estàndard, a la qual la FAV havia convidat Marcel Lescano però serà baixa a causa d'una lesió al braç que arrossega des de fa prop d'un mes.

Dissabte comença la competició a partir de les onze del matí –hora a la qual expira el límit per fer les inscripcions– fins que el sol es posi i el diumenge començarà a les deu del matí i a les tres de la tarda es produirà la darrera sortida en un GP d'Andorra que quant a participació es mantindrà en les xifres dels darres anys, voltant els 270 regatistes.

Pendents del diumenge / A nivell de climatologia les previsions apunten a que el dissabte farà un bon dia i per diumenge s'esperen baixades de temperatura i pluja. Això, però, segons el president de la FAV no té perquè obligar a cancel·lar la jornada: «Si hi ha vent en principi no hi haurà cap problema», va indicar Josep Maria Pla.

El clínic, l'última setmana / Quant al Làser Clínic que també organitza la FAV, la segona edició retardarà les dates i es farà del 30 de novembre al 4 de desembre vinents a Roses, degut a que l'any passat es va fer per Tots Sants i va coincidir amb una regata important a França que va afectar en l'assistència. Aquesta vegada es farà com a avantsala del Campionat d'Espanya de 4.7 i s'esperen superar els quinze de participants del 2009.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT