PUBLICITAT

La construcció del nou centre de Caldea s'inicia dilluns

  • Les obres finalitzaran el desembre del 2012
  • La inversió total serà de 43,1 milions d'euros
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


04112010caldea
L'arquitecte de l'obra, Jean-Michel Ruols, el cònsol major d'Escaldes-Engodrany, Antoni Martí, i el director de Caldea, Miguel Pedregal, observen la maqueta del projecte. Foto: ANA / N. S.
El nou centre de Caldea relacionat amb el benestar es començarà a construir aquest dilluns i s'acabarà el desembre del 2012. Segons ha informat, aquest dijous, el cònsol d'Escaldes-Engordany, Antoni Martí, acompanyat de l'arquitecte Jean Michel Ruols i el director general de l'entitat, Miguel Pedregal, el contracte s'ha signat "claus en mà", cosa que garanteix el lliurament de l'edifici en un termini tancat de 22 mesos i sense desviacions pressupostàries. La inversió total serà de 43,1 milions d'euros i es comptarà amb constructores andorranes. El nou edifici de benestar es preveu que serveixi per crear 30 llocs de treball, que atendran uns 40.000 visitants nous.

La primera pedra del nou centre de Caldea es posarà el 8 de novembre i es preveu que les obres finalitzin el desembre del 2012. L'empresa encarregada de construir l'edifici serà la Unió Temporal d'Empreses Copsa-Locubsa, segons ha informat, aquest dijous, el cònsol major d'Escaldes-Engodrany, Antoni Martí, acompanyat del director del centre termolúdic, Miguel Pedregal, i de l'arquitecte, Jean-Michel Ruols. El contracte firmat amb les empreses garanteix el lliurament de l'edifici per a l'explotació en un termini de 22 mesos i, a més, no dóna marge a desviacions pressupostàries. La inversió total és de 43,1 milions d'euros, 21 dels quals aniran destinats a la construcció del centre.

En el moment de la seva ideació, l'espai de benestar havia d'estar a punt per aquest hivern, però els responsables han hagut d'ajustar costos sense "desnaturalitzar" l'essència del projecte inicial. Segons ha detallat Ruols, bàsicament s'ha optat per 'modificar el sistema de construcció' gràcies a les aportacions fetes per les empreses especialitzades. A més, també s'ha hagut de realitzar una ampliació de capital així com nous estudis de mercat.

El recinte de 12.000 metres quadrats, que per ara s'anomena provisionalment Caldea 2, es vol diferenciar de l'anterior aportant tres pilars bàsics: el relax, a partir de l'aigua, l'esport i el benestar amb activitats com massatges i tractaments de bellesa. "Serà un complement de l'actual, una hectàrea on s'observarà l'evolució del wellness", ha explicitat l'arquitecte.

Per atendre les necessitats d'aquest recinte, es preveu crear trenta llocs de treball que, segons els plans de mercat realitzats per l'empresa, atendran uns 40.000 visitants. Pedregal ha remarcat que encara no es tenen les tarifes tancades ja que "s'aniran revisant en funció de les dades macroeconòmiques". Malgrat que es té clar que l'entrada serà més cara, es vol evitar que el recinte nou sigui elitista i per això es fixaran els preus a l'abast d'un gran espectre de la població. A més, el públic que hi vulgui accedir podrà organitzar-se uns recorreguts adaptats a les seves necessitats, un pla de visita ajustat al temps que es vulgui passar dins el centre.

Per la seva part, l'arquitecte ha remarcat que està "orgullós de poder acabar Caldea" i ha explicat que el Principat té unes característiques molt bones per aquests tipus de centre. Segons ha explicat Ruols i ha repetit el cònsol major, l'espai termolúdic escaldenc, fins ara "havia estat referent", seguit de molt a prop d'altres d'Europa. Amb la nova construcció tornaran a ser "capdavanters".  D'altra banda, Martí ha posat en valor el fet que el projecte fos fet per ciutadans del país apostant per Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT