PUBLICITAT

La Titan Desert del 2011 tindrà la meta a Granada

  • S'afegirà un dia més de competició i ja supera els 300 inscrits
I. MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una de les etapes de l'edició del 2010 de la Titan pel desert Foto: TITANDESERT.COM

La Titan Desert del 2011 tindrà nombroses novetats per donar-li una empenta i convertir-la en una competició d’elit, que combini duresa i la bellesa del nord d’Àfrica, com en els seus temps ho era el Dakar.amb els vehicles de motor.

Sens dubte la organització està treballant perquè estigui entre les competicions de referència mundial en mountain bike i com a gran novetat per a la sisena edició hi haurà una etapa més i la última serà tota en territori espanyol, amb sortida a Guadix i arribada a Granada. A més el patrocinador principal deixa de ser Nissan després de tres anys i passa a ser-ho Milenio Reino de Navarra.

De moment el pròxim projecte, que ja està en marxa i que es viurà entre el 9 i el 14 de maig de l’any vinent, ha tingut tal impacte que si al 2010 s’ha aconseguit el rècord de participació amb 330 corredors, ara mateix, a falta d’uns sis mesos perquè comenci la pròxima, es ronden els 300 inscrits. «La data límit per apuntar-se serà el 18 de març, però si arribem als 500 es tancarà», va avisar ahir el responsable de premsa de la organització, Pablo Martino.

Sis etapes / El recorregut, com cada any, serà 100% nou, però aquesta vegada es variarà també la ubicació i la caravana tirarà des d’Erboud fins el nord del Marroc. La primera etapa serà de 90 quilòmetres amb pistes ràpides i planes pel desert; la segona, 100 km per terreny de muntanya amb pistes altes i ràpides; la tercra de 120 km, similar a l’anterior, però amb un inici en zona lenta i el 70% restant en pla i en terreny pedregós, també lent; la quarta, de 130 km, serà una de les més dures de totes les edicions amb grans esplanades i pedres; la cinquena, similar a la quarta però mes curta; i la sisena, ja a Espanya, serà de 70 km i 3.000 metres de desnivell positiu amb travessa per tres serralades.

L’aca i bibm hi correran / ♦BIBM va confirmar ahir en la presentació de la Titan Desert a Andorra que tindrà el mateix equip que l’any passat, format per Nacho Cobo, Toni Ramírez i Ramon Aranda, tot i que no estan encara apuntats. L’Agrupació Ciclista d’Andorra també durà un equip però serà nou, ja que Joan Rente i Gerard Riart han confirmat que seran baixa. I també hi serà el discapacitat Toni Esquerda, que repeteix.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT