PUBLICITAT

La sessió de control d'avui es presenta d'alt voltatge

  • CR posarà en dubte la gestió del PS i ApC carregarà contra Bartumeu
M. R.
ANDORRA LA VELLA

La Casa de la Vall viurà aquesta tarda la sessió de control més equitativa per part de CR i ApC, ja que totes dues formacions plantejaran un total de sis i set preguntes al Govern, respectivament. Fins ahir a la tarda, les sis que hi havia formulades procedien de la plataforma i posaven en el punt de mira, entre d’altres, les transferències als comuns per aquest any o l’allotjament de la delegació andorrana a Nova York, però els reformistes van entrar per la modalitat d’urgència mitja dotzena de preguntes en què s’aborden temes com el possible acord entre el Govern i un banc estranger per a l’any vinent.

De fet, en una mateixa línia, ApC va centrar seva única pregunta d’urgència en «la situació actual del deute bancari de Govern» i «especialment si es preveu un increment del deute bancari de Govern» i les parapúbliques i, en aquest cas, «amb quins instruments financers s’ha obtingut o s’obtindrà aquest increment del deute bancari».

CR, que plantejaran la qüestió de la Carta d’Autonomia de Poders Locals –que ahir va centrar la roda de premsa posterior al Consell de Ministres– també preguntarà «com interpreta el Govern la disminució de les causes penals relatives a infraccions penals contra la salut pública». A més, demanaran «quins criteris i quines mesures alternatives» està emprant el Govern per donar cobertura a la «mancança» de places residencials a l’Hospital de Meritxell, «quina raó ha portat al Govern a no haver atorgat fins a la data d’avui les ajudes a les entitats sense ànim de lucre que han presentat projectes de cooperació» i «quines mesures pensa adoptar el Govern per evitar els errors en la concessió de permisos penitenciaris». Així fins a un total de 13 preguntes que prometen una sessió d’alt voltatge.

Més activitat / D’altra banda, la Sindicatura va admetre a tràmit el Projecte de llei de la funció de l’estadística pública i va obrir el termini per a presentar esmenes a aquest articulat, al temps que va concedir una pròrroga al termini per a la presentació d’esmenes al Projecte de llei de control de les mercaderies sensibles.

Paral·lelament, la Junta de Presidents va habilitar una sessió ordinària del Consell General per al 18 de novembre en què es tractarà, entre d’altres punts, l’informe del Raonador del ciutadà del 2009 i el crèdit per intervenir d’urgència a l’edifici de Ràdio Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT