PUBLICITAT

Aturat l'enderroc de l'Hotel Pla per falta d'acord amb el comú

  • Martí ofereix als propietaris assumir les despeses de pavimentació del terreny
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La façana exterior de l'Hotel Pla, ahir Foto: ORIOL LLAURADÓ

Les obres d’enderrocament de l’Hotel Pla es troben aturades, a l’espera de l’acord entre el Comú d’Escaldes i els propietaris de l’hotel per pavimentar el terreny. L’enderroc va començar el passat mes de juliol i el comú té la intenció de pavimentar el sòl per poder iniciar l’embelliment de la plaça Santa Anna. Però els propietaris, per la seva part, volen vendre el terreny i si el comú no el compra, com sembla ser que passarà, prefereixen esperar a algun altre comprador abans de decidir què fer al respecte.

En aquest sentit, el propietari de l’hotel, Josep Anton Serra Pla, va explicar ahir a l’ANA que estan pendents de formalitzar una possible permuta de terrenys amb els propietaris de l’hotel La Terrassa i els d’un local de sota l’hotel, i que fins que això no estigui tancat, no es podrà avançar en les negociacions. Per tant, les obres d’enderrocament seguiran, de moment, paralitzades.

Per la seva part, el cònsol major d’Escaldes, Antoni Martí, va manifestar ahir que el Comú ha ofert a la propietat que si no tenien intenció d’edificar «en un termini raonable», la corporació es podia fer càrrec de les despeses de pavimentació del sòl. També ells estan a l’espera d’una resposta per poder finalitzar les obres i continuar amb l’embelliment de la plaça Santa Anna.

Martí va afegir que esperen una decisió properament, ja que segueixen fent-se treballs a la zona i es voldria poder enllestir-ho tot abans de Nadal. Pel que fa a la voluntat del propietari de l’hotel de vendre el terreny al comú o a un altre comprador, el cònsol va respondre amb la negativa total per part de la corporació, ja que el que estan disposats a fer és assumir les despeses per eixamplar la plaça, però no pas a comprar el terreny.

Finalitzat al 85%/ Actualment l’Hotel Pla ja està a terra, però no es donen per finalitzades les obres ja que encara queden prop d’un 15% dels treballs. La feina s’ha fet en tres mesos i, a més de tirar l’edifici, s’han hagut de conservar baranes i algunes pedres de granit que per la condició d’edifici d’interès de l’hotel calia salvaguardar, per si de cara al futur s’hi vol edificar conservant aquests motius.

Tot i que els propietaris no tenen l’obligació d’acceptar la proposta que se’ls ha fet des del comú de finançar la pavimentació, Martí va indicar que el que sí que han de fer és deixar el terreny en unes condicions òptimes que assegurin que no hi ha risc d’inundacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT