PUBLICITAT

L'execució del projecte s'allarga per culpa del contracte de lloguer

  • El Comú de la capital assegura que ja està redactat i que la signatura estarà «abans de finals de l'any»
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una vista general de la zona oest de l'Estadi Comunal on estan les graderies i on pressumiblement se situarà mòbil i la recta de sis carrils de 100 metres, la setmana pasada Foto: TONY LARA

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) i el Govern comencen a impacientar-se amb el tema de la renovació de l’Estadi Comunal. La por a que totes les reunions fetes i per fer durant aquest any hagin quedat com unes converses passatgeres –com ha passat nombroses vegades en els darrers anys– comença a florir perquè la renovació del contracte de lloguer del terreny on està la instal·lació no acaba de signar-se.

Tot està a punt menys això, que és la condició imperativa que demana l’Executiu. El projecte de remodelació ja està fet i Manel Blasi manté que hi haurà una partida per a l’any que ve de prop d’un milió d’euros per fer la gran reforma. Però també amb la condició ja coneguda de que «si no tenim una garantia de que el lloguer és per un mínim de 10 o 15 anys no hi invertirem».

Vila sap que la signatura del nou contracte està allargant l’execució del projecte però també va recordar ahir que el que hi ha «expira al maig del 2012». I que no hi ha pressa. Davant tanta pressió focalitzada en això, el cònsol menor i conseller d’esports del Comú d’Andorra la Vella va aclarir: «No hi ha cap problema amb la renovació però s’ha de tenir paciència». I acte seguit va recordar: «Vaig dir que estaria abans de la tardor i encara no ha acabat. Hi ha un acord verbal amb el propietari –des de l’estiu– i esperem que això s’hagi resolt abans de finals d’any».

De fet la signatura podria estampar-se abans del desembre. Vila diu que el contracte està fet i només cal donar el vistiplau per desbloquejar tota la operació. En aquest sentit el cònsol menor de la capital va assegurar: «Tenim una reunió amb la cònsòl major –Rosa Ferrer– i els tècnics per analitzar la redacció del contracte i si ens convenç el signarem». Cal recordar que el nou seria a la baixa i rondaria els 330.000 euros l’any i tindria una durada de vint anys –el que queda del contractre actual i 19 més–, per tant estaria dins dels paràmetres que exigeix el Govern.

la reunió d’ahir, cancel·lada / Ahir les tres parts, comú, FAF i departament d’Esports, s’havien de reunir però la trobada es va cancel·lar. La FAF, amb la UEFA vigilant darrera del llindar de la porta, comença a cansar-se de tant marejar la perdiu. El comú demana calma. I el Govern, que també està a l’espera, manté contacte amb la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) respecte a la pista que continuarà envoltant el terreny de joc.

Aquest altre punt també crea certs dubtes perquè ara mateix les mides del camp són inferiors a les reglamentàries per acollir partits internacionals i per tant, si s’amplia als mínims exigits, això limitaria l’espai on anirà el nou tartà.

Arran de la publicació de les línies mestres d’aquest projecte que va revelar EL PERIÒDIC D’ANDORRA el passat 26 d’octubre, la FAA va establir una reunió amb el Govern per saber com estava la situació per a ells i des de l’Administració central li van respondre: «No sabem res fins que no estigui signada la renovació del lloguer».

més detalls del tartà / Amb tot el Govern va prometre a la família de l’atletisme que ells també tindrien cabuda al Comunal i sembla que serà aixó. Aquest rotatiu, però, ha pogut saber més detalls sobre la idea inicial de com quedaria la pista. La part del mur –la zona est– quedaria intacta, es mantindria el passadís que va fins al pavelló i allà la pista seria de quatre carrils en aquell costat. I a la recta on estan les graderies –oest– els 100 metres serien de sis carrils.

graderia mòbil / Com el camp s’ampliaria perquè estigués dins les mides reglamentàries i es necessita com a mínim un metre més després de la línia de banda, l’espai allà pels sis carrils seria just. Per tant la idea és que es guanyin metres amb la zona de fora de l’estadi de l’Avinguda Salou que hi ha morta fins la carretera –mantenint un espai mínim– i fixant unes graderies mòbils que es desplegarien quan hi hagués partit de futbol per donar cabuda als prop de 4.000 espectadors que tindria de cabuda l’estadi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT