PUBLICITAT

La Federació no té diners per pagar un entrenador a Montse Garcia

  • La canoista espera encara una resposta del Govern sobre la beca ARA que té congelada
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Garcia en l'eslàlom dels Mundials de la Seu, al setembre del 2009 Foto: AGUSTÍ CUCURULLS

La Federació Andorrana de Canoa i Caiac (FACC) no té diners per pagar un entrenador a Montse Garcia. Primer perquè ha vist com el departament d’Esports del Govern li ha retallat aquest any la subvenció per percebre 9.333,31 euros enlloc dels 16.000 del 2009. I segon perquè la palista no té la beca d’Alt Rendiment Andorrà (ARA) arran de la lesió que l’ha tingut més d’un any sense poder competir i per tant, sense obtenir els resultats que marquen els barems per poder rebre-la.

Manel Blasi va assegurar el dia de la presentació, el passat 11 d’octubre, que el seu cas era especial, que la beca estava «en stand by» i que estava a l’espera que la canoista li enviés la documentació mèdica que acreditava que estava de baixa per tenir un ajut «que en tot cas no seria olímpica, sino possiblement de jove promesa». I en aquest sentit Jordi Garcia, el vicepresident de la FACC, president del club i pare de la número u tricolor, va aclarir ahir a aquest rotatiu que els informes ja estan en poder de l’Executiu: «Ja fa temps que els vam entregar i fa uns dies vam trucar per saber que passava i estan muts. L’únic que ens han dit és que esperem».

ja té l’alta / Les presses de la FACC per saber si rebrà la beca ARA és perquè la canoista ja té l’alta –cosa que també sap el Govern– i necessita preparar la pròxima temporada. Fins al març no tornarà a competir, però necessita preparar-se per llavors. Ara ja està entrenant i segons va explicar el vicepresident de l’entitat que encapçala Esther Riberaygua «té la sort» que al la Seu entrena cada dia amb algú, «però necessita un tècnic fixe» que li doni estabilitat i una planificació de treball com cal.

converses amb la Espanya / Garcia ja s’ha mobilitzat per si la canoista no rep la subvenció o en rep una insuficient i està en converses amb la Federació Espanyola de Piragüisme per veure si li cedeix algun entrenador.

Jordi Domenjó, que l’ha dirigit en el darrer any, forma part del combinat veí i no podrà continuar amb ella. Tot i que el vicepresident assegura que «no tenim preferències» el que més agradaria seria Pere Guerrero, antecessor de Domenjó que va estar amb ella dos anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT