PUBLICITAT

La Comissió ultima l'esmenat de les lleis d'imposició directa

  • Font destaca que ja s'han tancat prop d'un 90% de les modificacions
M. R.
ANDORRA LA VELLA

La Comissió legislativa de Finances i Pressupost va continuar ahir amb el tractament de les esmenes presentades pel grup parlamentari reformista a les tres lleis d’imposició directa. Concretament, l’articulat posat sobre la taula va ser de nou el que regularà l’impost sobre les societats. Segons va informar el president de la comissió, el socialdemòcrata Jordi Font, ja s’han validat «al voltant d’un 90% de les esmenes» dels articulats tributaris directes.

El conseller i portaveu reformista en matèria de finances, Jaume Serra, va valorar positivament el ritme de treball assolit, mentre que Font va recordar que «únicament falten unes deu esmenes» per tractar, tot i que «ja hi ha una previsió d’acord en set o vuit d’aquestes per a la seva transacció».

D’aquesta manera, i a l’espera que Sindicatura accepti a tràmit el Projecte de llei de pressupost 2011, la comissió continua ultimant el paquet d’imposició directa que CR es va comprometre públicament a validar si els canvis introduïts donen una resposta positiva a les modificacions plantejades.

Segons va explicar Serra, l’aplicació progressiva de l’impost per tal de garantir un canvi gradual és encara un dels temes pendents de debatre. Per la seva part, Font va mostrar-se optimista en l’avenç de la negociació i va expressar que «tothom està posant de la seva part», com és habitual en aquests processos.

D’altra banda, i un cop la comissió enllesteixi les esmenes a la llei d’impost sobre les societats, els articulats que regulen la taxa sobre les activitats econòmiques i sobre la renda dels no residents podran avançar a un ritme superior, segons van coincidir tant Font com Serra. En una altra vessant, la comissió va tancar ahir l’informe de la ponència en relació al Projecte de llei de mesures provisionals en relació al règim de l’energia elèctrica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT