PUBLICITAT

L'IPC avançat del mes d'octubre se situa al 1,4%

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Diferents usuaris a punt de comprar productes de primera necessitat. Foto: TONY LARA

L’Índex de Preus al Consum (IPC) avançat del mes d’octubre es va situar al 1,4%. Així ho va fer públic ahir el Departament d’Estadística, donant a conèixer l’indicador que suposa un càlcul previ de l’IPC que, en cas de confirmar-se, suposaria una disminució d’una dècima de l’IPC interanual.

Cal recordar que l’IPC del setembre va ser del 1,5%, únicament un punt per sota de la previsió del mes d’octubre. L’IPC avançat es calcula amb el 98% dels preus de setembre entrats. Per les sèries que encara no han estat enquestades, el Departament d’Estadística utilitza el mateix preu del mes anterior i, per tant, aquesta xifra no té perquè coincidir amb la dada definitiva de l’IPC de l’octubre, que es donarà a conèixer l’11 de novembre.

L’indicador avançat es calcula, segons va recordar Estadística, «amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la UE». De fet, aquest és un dels objectius del departament, que ve anunciant durant els últims mesos diferents mesures per tal d’homogeneïtzar els criteris.

A mitjans del mes passat, el secretari d’Estat per a la Reforma de l’Administració i la Promoció de la Societat del Coneixement, Alfons Miralles, va informar de la futura creació d’un Institut Nacional d’Estadística, que serà una realitat, segons va avançar, l’any 2012.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT