PUBLICITAT

La Copa d'Europa i el Critèrium Màsters encapçalen el nou curs

  • Grandvalira i Vallnord aposten fort per dues cites d'esquí alpí de prestigi internacional en la temporada d'hivern
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un pla general de l'arribada de la pista de l'Avet amb motiu de la Copa d'Europa celebrada al 2008 a Soldeu Foto: R. MORA

Vallnord i Grandvalira, Grandvalira i Vallnord, han apostat fort per dues cites d’esquí alpí regides per la Federació Internacional (FIS) de gran prestigi internacional en la temporada d’hivern 2010-2011 que començarà a activar-se, segons les darreres informacions facilitades per ambdues estacions, el pròxim 27 de novembre.
Cadascuna té una prova reina que centrarà els esforços de la temporada: Vallnord comptarà amb el Critèrium Màster del 22 al 25 de febrer; i Granvalira la Copa d’Europa femenina, el 9 i 10 de març. Totes dues preveuen una arribada en massa de competidors més entorn procedents de molts països, per tant l’impacte en el sector del turisme serà també considerable.

Cursa fis de km llançat / L’entitat que dirigeix José Blanco ha afegit una novetat: una prova FIS de Km llançat, el 12 i 13 de març, en les categories masculina i femenina. Es tracta d’una branca novedosa d’esquí extrem a màxima velocitat, que es disputarà a la pista Les Antenes del sector Pas de la Casa.
El freestyle continua en creixement en l’estació de les valls de l’est del país. La prova reina, el Total Fight Masters, viurà del 24 al 27 de març la setena edició d’una prova d’sloop style  emmarcada en el Circuit Mundial TTR tant d’esquí com de surf de neu. Aquest esdeveniment tancarà una temporada en aquesta disciplina que començarà el 22 de gener amb l’Atomic Night Fever, una altra competició clàssica de Grandvalira, nocturna i de jibbing a El Tarter. una setmana més tard s’ha afegit la Open News School Pipe, l’únic esdeveniment de tots els Pirineus en halfpipe per esquiadors i surfistes de neu amateurs. El 12 i 13 de febrer hi haurà la Burton Señoritas, una cita creada especialment per a la categoria femenina i el 4 i 5 de març el Vans Films Awards, una original prova que consisteix en fer en 24 hores un curt de tres o quatre meinuts en el qual es combinarà l’habilitat amb la taula i alhora de fer gravació i edició.

Andros i G.Series/ El motor al Circuit del Pas tornarà a tenir un fort pes a Grandvalira amb el trofeu Andros, l’11 i 12 de desembre, puntuable per al Nacional Francés de carreres sobre gel i les G.Series, el 18 de desembre, 8, 15 i 22 de gener i 5 i 12 de febrer, que és la prova reina de l’ACA.

Vallnord manté les cites de pes / L’entitat que dirigeix Martí Rafel ha mantingut les proves de més prestigi, a més d’afegir el dit Criterium Masters, que es disputarà a Arcalís. El trofeu Borrufa, que arriba a la dinovena edició, obrirà el calendari de competició. La prova puntuable per a la Copa del Món d’esquí alpí per a nens d’11 a 14 anys oferirà la possibilitat de veure moltes de les promeses amb més projecció del panorama internacional. El 13 de febrer es farà la Font Blanca a Arcalís, que aquest curs no serà puntuable per al Circuit Mundial o Europeu però sí per al Nacional, els Campionats d’Espanya, la Copa d’Espanya i l’Open FEEC.
Vallnord mantindrà l’aposta pel Dorado Freeride, que es disputarà al febrer –amb data per confirmar– i tornarà a ser vàlid per al Free World Tour d’esquí i surf de neu que tant està emergent en els darrers anys i per acabar l’International Contest d’speed riding, la disciplina que combina esquí i parapent.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT