PUBLICITAT

Altimir es presentarà a la reelecció per continuar presidint la CEA

  • L'entrada de Gavarre en substitució de Codina suposarà l'inici de la jornada completa
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

El president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Xavier Altimir, va anunciar ahir que es presentarà a la reelecció en les eleccions per a renovar la junta directiva el gener de l’any vinent. D’aquesta manera, va esvair qualsevol dubte sobre les seves intencions de cara als comicis de la patronal argumentant que amb l’actual crisi econòmica «no és moment d’abandonar res, sinó d’empènyer més que mai».

De fet, la CEA «és molt jove» i només fa cinc anys que existeix, cosa que ha comportat que les línies plantejades actualment tinguin una projecció «com a mínim de quatre anys més». Així, Altimir està ultimant l’equip que concursarà per constituir la nova junta directiva, que serà «en una gran part continuista» però que també inclourà «alguns canvis» encara per desvetllar.

El president de la CEA va fer aquestes declaracions en el marc de la presentació oficial de Sílvia Gavarre com a nova directora de la confederació, després que Mónica Codina decidís posar fi a aquesta tasca per poder dedicar-se de ple al seu projecte empresarial. Gavarre va afirmar que aquest és «un repte» a nivell personal i professional i que la seva línia es caracteritzarà pel seguiment del pla estratègic 2010-2013.

DIRECCIÓ AMB DEDICACIÓ PLENA / El president de la CEA, Xavier Altimir, va ampliar que la substitució de Codina per Gavarre suposa al mateix temps una novetat de caràcter logístic: la incorporació a jornada completa de la persona responsable d’aquestes funcions a causa del creixent volum de feina a la patronal. En aquest sentit, Codina va explicar que combinar la mitja jornada a la CEA amb la seva vessant com a empresària era un dels condicionants que han comportat la seva marxa.

Gavarre, exsecretària d’Estat de Família i exadministradora del BOPA, ha decidit posar fi a la seva etapa en el sector públic per incorporar-se al privat per primer cop, un fet que va qualificar com una assignatura que tenia pendent.

La nova directora, que comptarà amb el suport de Codina fins a l’assemblea de la CEA del desembre per tal d’optimitzar aquest canvi, necessitarà encara unes setmanes per aprofundir en les línies a seguir, però un dels objectius que ja va apuntar ahir va ser el d’ampliar el nombre d’afiliacions i continuar la tasca d’interlocució entre l’empresariat i la societat civil, així com continuar les converses amb el Govern.

LA MARXA DE LA CEA / Ja són 640 les empreses incorporades a la CEA i 23 les associacions també vinculades. Després d’aquest relleu que, segons Altimir, s’ha fet «de manera tranqui-la i pausada» amb un procés de selecció on es van presentar sis candidatures, Gavarre treballarà indefinidament a la confederació, tal i com succeeix a nivell de la Secretaria, tot i que la nova junta entrant l’any vinent podrà decidir sobre la seva continuïtat. En qualsevol cas, aquesta estaria assegurada si Altimir reedita com a president.

En un to més distés, el president de la CEA va afirmar que «s’ha tret una nòmina de l’Administració», amb la qual cosa «la confederació demostra que el que diem també ho apliquem». D’aquesta manera, Altimir va enviar un clar missatge al Govern per tal que s’optimitzi aquest àmbit, ja que «molta gent del sector públic està desaprofitada».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT