PUBLICITAT

ApC critica que el nou pressupost no es compari amb el del 2009

  • Nomen considera que el projecte del Govern incompleix la Llei de finances públiques
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president del grup parlamentari d'ApC, Eusebi Nomen. Foto: ONA MORANTE

el president del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, està convençut que el projecte de llei de pressupost per a l’exercici 2011 hauria d’incloure una memòria que expliqui les variacions respecte a l’últim pressupost aprovat i no pas respecte al projecte de pressupost del 2010, tal com ho ha presentat el Govern, tenint en compte que el pressupost per a aquest any no va prosperar. És per aquest motiu que Nomen considera, segons recull l’ANA, que el text que ha presentat l’Executiu no està de conformitat amb la Llei general de les finances públiques. El president del grup parlamentari d’ApC ho ha comunicat així al ministre d’Economia i Finances, mitjançant una carta en què insta Pere López a «solucionar el problema» abans del termini previst, que acaba aquest mateix dilluns.

Andorra pel Canvi va fer arribar aquest divendres una carta al ministre d’Economia i Finances, Pere López, perquè el grup considera que el projecte de llei de pressupost 2011 podria incomplir la Llei general de les finances públiques, la qual fixa que l’avantprojecte de pressupost ha d’adjuntar «una memòria explicativa que justifiqui les variacions més importants respecte al pressupost anterior».

Segons el president d’ApC, Eusebi Nomen, que signa la carta enviada al ministre, «el pressupost anterior és el de l’any 2009, atès que el projecte de pressupost 2010 no va ser aprovat». Nomen entén, doncs, que la comparativa s’ha de fer amb el pressupost 2009 «o amb el pressupost 2009 prorrogat, tal com ha fet, per exemple, el Consell General en la seva memòria». Davant d’aquestes consideracions, ApC creu que el text presentat «podria no ser acceptat per Sindicatura, ja que no compleix amb els requisits que marca la llei» i insta el Govern a solucionar el problema abans no finalitzi el termini legal de temps per entrar el projecte de llei de pressupost.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT