PUBLICITAT

Les pastisseries preveuen una caiguda lleu en la venda de panellets

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Els pastissers del Principat esperen una caiguda lleu en el nombre de panellets que es vendran durant aquest pont de Tots Sants. Encara que la clientela continua fidel a la tradició, la previsió del gremi és que les famílies comprin racions més petites. Per la seva part, els establiments han apostat per mantenir els preus que ja es van fixar l’any passat i tornar a proposar les varietats més clàssiques. Una temporada més, s’espera que el panellet de pinyons torni a ser el rei de les taules.

La jornada d’avui sol ser l’indicada per consumir panellets i castanyes. És per això que les pastisseries fa setmanes que han posat en marxa la producció d’aquest dolç. Aquest any, segons recollia ahir l’ANA, es preveu una lleugera davallada en la venda donada per un cúmul de factors. La crisis econòmica és una de les principals causes de la contenció, segons han explicat els artesans de la rebosteria. Els clients continuen comprant, però les racions són més contingudes: si abans es comprava per quilos sense pensar en el nombre de comensals, ara es compta un nombre determinat de panellets per persona.

També s’ha de tenir en compte que hi ha una part de la població que decideix adquirir els ingredients i cuinar-los a casa. Segons els responsables dels establiments, fins i tot la pluja els pot fer variar el balanç final. D’aquesta manera, si plou, és més probable que la població del Principat, molt fidel a la tradició, es quedi al país i acabi decidint-se per adquirir aquests dolços.

Per fer front a les dificultats, la majoria de pastissers han optat per mantenir els preus fixats al 2009. Així, un quilogram de panellets pot oscil·lar entre els 28 i els 37 euros. Els artesans han volgut deixar clar que no competeixen amb els supermercats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT