PUBLICITAT

La PIME critica que els forfets de Grandvalira siguin un 3% més cars

  • Aleix considera que no n'hi ha prou amb mantenir el preu del forfet de dia
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El president de l’Associació de la Micro, Petita i Mitjana Empresa (PIME), Marc Aleix, va presentar a l’última Taula de Turisme i Comerç una taula comparativa de preus entre Grandvalira i altres estacions del Pirineu i dels Alps. El document, segons informava ahir l’ANA, vol posar de manifest que, tot i que el preu del forfet d’un dia no ha augmentat, les tarifes per a més d’un dia s’incrementen al voltant d’un 3%, cosa que, segons Aleix «perjudica les famílies i el client particular», i dificulta la captació de visitants de països europeus.

Així mateix, les dades comparatives permeten constatar que el preu del forfet de Grandvalira és superior a algunes estacions dels Alps com Courchevel o Mégève, i que el diferencial encara s’incrementa més si es compara amb les estacions franceses dels Pirineus com Les Angles, Ax-Bonascre o Saint Lary Soulan.

El president de la PIME, Marc Aleix, va utilitzar el document per reiterar la seva crítica als preus de les estacions d’esquí andorranes. A més, Aleix va lamentar que el Govern aposti per subvencionar el sector de la neu mitjançant aportacions al mercat anglès o a companyies com Pyrenair. En aquest sentit, considera que el Govern «no pot sufragar amb diners públics la mala gestió que estan duent a terme les estacions».

Aleix creu que, amb aquestes pràctiques, s’està potenciant el «turisme de masses» enfront del turisme de qualitat, ja que hi ha «una gran diferència entre els preus que paguen els particulars i els que paguen els grups». El president de la PIME va assenyalar que els preus dels forfets pugen al voltant d’un 3%, encara que el forfet diari es mantingui en 42 euros per als adults i 31 euros per als infants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT