PUBLICITAT

Ferrer: «És legítima la decisió del Sitca d'impugnar l'acord»

  • Manté que la Junta de Govern és qui aplica el coeficient de correcció
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La cònsol Rosa Ferrer i el president del Sitca, Cristian Asensio Foto: ORIOL LLAURADÓ

La cònsol d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, està convençuda que l’acord de la Junta de Govern de divendres de la setmana passada, que introdueix un coeficient corrector a les puntuacions de la gestió de l’acompliment dels treballadors del Comú (GAdA), és correcte i «està ben fet». Això no obstant, Ferrer admet que és legítim que els empleats comunals, a través del Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca), presentin un recurs a la Batllia si creuen que l’acord vulnera els seus drets.

«És legítima la seva decisió d’intentar impugnar l’acord», va manifestar la cònsol de la capital en declaracions a aquest rotatiu. Ara bé, Ferrer va assegurar que la Junta de Govern es va emparar en allò que disposa l’ordinació comunal de la Funció Pública, de desembre del 2002, així com el reglament del sistema d’avaluació de l’acompliment, de juny del 2006, segons el qual la Comissió d’Avaluació de l’acompliment emet «un informe contenint les seves recomanacions, adreçat a la Junta de Govern». El reglament estableix que «correspon a la Junta de Govern la validació i aprovació definitiva dels resultats previ informe de la Comissió d’Avaluació. La Junta de Govern podrà demanar la repetició o revisió de qualsevol avaluació».

Així mateix, el text recull l’existència d’un coeficient de correcció, que permet modificar els punts d’avaluació, i explica que «aplicarà quan els diferents agents implicats no arribin a un consens sobre el resultat de les avaluacions», tenint en compte que la validació d’aquest coeficient de correcció correspon a la Junta de Govern.

Ferrer va manifestar que, en aquest cas, no hi havia un acord entre totes les parts i que, per tant, la Junta de Govern va prendre la decisió d’aplicar un coeficient corrector del 10%. En tot cas, després que l’assemblea del Sitca acabés amb la decisió de recórrer a la justícia, serà la Batllia qui tingui l’última paraula.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT