PUBLICITAT

Andorra la Vella

Pautes a l’auditoria d’intercanvi automàtic d’informació fiscal

Es regula el control a les empreses que proveeixin aquest tipus d’informació

Per El Periòdic

Signatura d'un dels acords per a  l'intercanvi automàtic d'informació.
Signatura d'un dels acords per a l'intercanvi automàtic d'informació. | ANA

El portaveu del Govern i ministre de Finances Jordi Cinca va comunicar ahir, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, l’aprovació de la nota tècnica sobre el procediment d’auditoria que hauran de seguir els auditors externs en relació a l’intercanvi automàtic d’informació fiscal (AEOI, en anglès). 


Amb l’entrada en vigor d’aquesta nota tècnica es preveu fixar un marc comú que reguli a les empreses que proveeixin aquest tipus d’informació, com és el cas de les entitats financeres o d’assegurances. 


«El que fem avui és aprovar un decret que estableix com ha de ser aquesta auditoria, concreta quins informes mínims ha de tenir i dona a conèixer els aspectes que hauran d’analitzar els auditors que contracti cadascuna d’aquestes empreses» va aclarir Cinca. 
L’objectiu que persegueix aquesta nota és pautar l’abast de la revisió que s’haurà de dur a terme a unes entitats que es veuran obligades a facilitar informació sobre els comptes d’alguns dels seus clients complint els protocols establerts.


La Llei d’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal, aprovada l’any 2016, es va implementar al Principat d’Andorra conforme amb l’estàndard comú de l’OCDE de les normes de comunicació i diligència deguda relatives a la informació sobre comptes financers (Common Reporting Standard o CRS). 


Derivat d’aquesta normativa, l’any 2017 es va aprovar el Reglament de desenvolupament de l’esmentada llei, que ja incorporava certes obligacions relatives al règim de comprovació del compliment i de l’enviament d’informació pel que fa a l’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal.


El primer «bolcat» d’intercanvi automàtic d’informació d’acord amb tots els païssos signataris del conveni ja es va produir al mes de setembre passat, tal com va recordar Cinca. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT