PUBLICITAT

Ribeiro creix al Mundial

  • La lluitadora supera la georgiana Melua en primera ronda i després es queda a les portes d'entrar a quarts
EL PERIÒDIC / R.MORA
BELGRAD / ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Tània Ribeiro, de 22 anys, en una imatge d'arxiu del 2008, a Escaldes-Engordany Foto: TONY LARA

Competir en un Mundial i pretendre arribar a la final i guanyar-la és cosa de pocs, i és per això que té molta rellevància que l’andorrana Tània Ribeiro, en la cita mundialista on hi són les millors lluitadores del planeta, hagi estat a un pas d’entrar en els quarts de final. La seva competitivitat l’ha permès superar una ronda en guanyar la georgiana Tatia Melua per 1-0, i plantar-se en els vuitens de final, però les decisions arbitrals en el segon combat, quan intentava remuntar un punt en la seva contra davant de la luxemburguesa Ornella Nezi, van significar un adéu que no per prematur deixa de tenir importància. Al final, 2-0 i amb la mel als llavis.

El karate nacional pot somriure amb la participació de Ribeiro al Mundial de Belgrad (Sèrbia), capficada com està en millorar en aquest esport. «Arribar a vuitens d’un Mundial per un país com Andorra és un luxe. Tània amb la seva força de voluntat i qualitat en competició està fent no solament història al karate andorrà sinó en el mateix esport andorrà ja des de fa molt anys», va manifestar ahir el director esportiu de la FAK, Xavier Herver. La karateca del Club Fudo-Shin d’Escaldes-Engordany va entrar en acció ahir en la categoria de -55kg, i va donar un pas endavant en la seva carrera en superar una ronda, millorant així la ronda que va passar als Europeus.

Contra la georgiana Melua, Ribeiro va sortir a demostrar que el pas que va donar a l’Europeu no era una casualitat, i així després d’un intercanvi d’accions d’atac entre les dues, finalment una acció de puny a la cara va fer que l’andorrana sumés un punt, el qual Melua va estar incapaç de remuntar en el que va quedar de temps. En la segona ronda, Ribeiro tenia al davant Nezi, una vella coneguda perquè va estar enquadrada amb ella en el passat Open de la República Txeca -l’última competició de la representant de la FAK abans del Mundial-, tot i que en aquell moment no es van trobar cara a cara. L’inici del combat va ser d’estudi, amb les dues karateques sense prendre riscos, però amb intensitat. Finalment tot va derivar en un atac de puny de les dues i la topada va ser en benefici de la luxemburguesa, segons la decisió dels jutges, ja que van atorgar una bandera a Ribeiro i dues a Nezi. D’aquesta manera, l’andorrana es va veure obligada a arriscar contrarellotge, el que va suposar que en un atac l’anticipació de Nezi li fes obtenir el segon punt per decidir l’enfrontament per 2-0. Nezi, en el següent combat, va caure contra la representant de Mèxic, amb la qual cosa Ribeiro no va tenir opció a la repesca.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT