PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els assalariats creixen un 3,6% i els autònoms un 5,1%

La defensora de l’afiliat va presentar el seu primer informe de suport

Per El Periòdic

L’edifici de la CASS.
L’edifici de la CASS. | Sergi Pérez

El Consell d’Administració de la CASS es va reunir ahir per aprovar la liquidació de comptes del tercer trimestre del 2018. D’aquí es desprèn que el nombre d’assalariats va augmentar un 3,6% durant els nou primers mesos de l’any. Al mes de setembre, constaven 39.152 persones registrades com a assalariades, un 2,7% més de les que hi havia el setembre de 2017. També va augmentar el nombre de cotitzants per compte propi que el mes de setembre van ser 6.526, un 5,1% més que el mateix període de l’any anterior. Així, els ingressos per cotitzacions a la branca general, es van incrementar un 7% amb un total de 89 milions d’euros. 

Per contra, el nombre de pensionistes a càrrec de la branca general va disminuir un 2,5% i es va situar en 2.592 persones. Les cotitzacions per pensions i baixes van ser de 6,8 milions d’euros. 

A la branca de jubilació, l’augment del nombre de pensionistes en relació al 2017 va ser del 2,7%, registrant-se un màxim de 12.520 persones.

D’altra banda, també es va presentar el primer informe del defensor de l’afiliat, a càrrec de Carme Moles, després de poc més de tres mesos exercint les seves funcions. Moles va definir la seva missió d’acompanyament, assessorament i derivació a afiliats que necessitin tota mena de suport.

PUBLICITAT
PUBLICITAT