PUBLICITAT

Concretat l'acord amb Pyrenair per un màxim de 150.000 euros

  • La companyia accepta la reducció però rebaixarà les 60.000 jornades d'esquí que garantia
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un avió de Pyrenair Foto: EL PERIÒDIC

El ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claudi Benet, va presentar ahir als integrants de la Taula de Turisme i de Comerç la proposta de la companyia Pyrenair, que pretén portar esquiadors al país a partir del mes de gener. Posteriorment a la presentació, el ministre va assegurar que properament se signarà un acord amb la companyia «per un preu d’entre 100.000 i 150.000 euros». La quantitat exacta dependrà del tipus de vols i de les setmanes d’operació.

El preu fixat pel Govern és a la baixa i s’allunya considerablement de la demanda inicial de Pyrenair, fixada en 400.000 euros. Tot i això, el president de l’aerolínia, Hugo Puigdefàbregas, va assegurar que accepten la proposta i que la signatura «es produirà en breu». Puigdefàbregas va explicar que el Govern li va enviar ahir mateix per correu electrònic els detalls de l’acord.

Aquest acord es produirà, però no en les condicions inicials previstes per Pyrenair. «Nosaltres asseguràvem entre 50.000 i 60.000 jornades d’esquí i pernoctacions per aquesta temporada», va manifestar Puigdefàbregas, «però ara no podem garantir el mateix i ho haurem de rebaixar». El director de la companyia no va voler fixar una xifra concreta tot i que va assegurar que «com més gran sigui millor, ja que a nosaltres també ens interessa» assolir el màxim de reserves possibles.

Amb la signatura del conveni, Pyrenair iniciarà les primeres connexions d’esquiadors provinents de l’aeroport de l’Alguaire cap a Andorra el proper 17 de gener, segons va explicar el director. Els turistes vindran des de Madrid i des de Vigo els divendres, per retornar els diumenges. També s’està concretant l’opció de portar esquiadors de Lisboa.

Més acords provinents d’alguaire / Aquest acord amb Pyrenair, però, no va ser l’únic relacionat amb l’Alguaire que es va tractar ahir a la Taula. El Govern andorrà esta negociant amb la companya Vueling per gestionar l’arribada de clients provinents de Palma de Mallorca. També s’han tancat acords amb els ministeris de Salut i de Turisme de Portugal per programar a Andorra viatges subvencionats per a la tercera edat. La signatura es farà a Lisboa el proper 17 de setembre.

Finalment, la tasca de captació de turistes s’ha focalitzat també a l’Alemanya. A partir del treball d’Andorra Turisme i de l’Oficina de Turisme de Brusel·les s’ha tancat un acord amb touroperadors per portar 5.000 turistes del nord d’Alemanya, que aterraran a l’aeroport de Barcelona. Tot i que en un principi seran turistes d’hivern, es podria ampliar a d’altres èpoques.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT