PUBLICITAT

El Departament de Comerç assumirà la gestió de l'ACU

  • Benet afirma que el Govern «ha fet tot el que ha pogut» per evitar la dissolució
C. G.
ANDORRA LA VELLA

El departament de Comerç assumirà la tasca que fins ara realitzava l’Associació de Consumidors i usuaris (ACU), segons va comunicar ahir el ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claudi Benet. Aquesta mesura servirà per no deixar desateses les persones que s’hagin vist afectades per alguna injustícia o atac comercial, després que la junta directiva de l’ACU decidís dimitir en bloc aquest dilluns.

Benet va reconèixer, però, que Comerç prendrà el relleu de l’associació «en la mesura que es pugui», ja que no disposa de mitjans humans ni de pressupost suficient per oferir el servei de l’ACU. Tots els consumidors podran adreçar-se al Govern, però cal tenir en comte que l’associació també mantenia obertes les seves instal·lacions el cap de setmana. En aquest sentit, Benet no va descartar l’opció d’ampliar els horaris del departament així com dels mitjans a disposició dels clients.

D’altra banda, el ministre va assegurar que tots els casos que l’ACU tenia oberts, com els relacionats amb unes vendes per internet i unes queixes contra una agència de viatges, se seguiran gestionant a Comerç. Benet va assegurar que un cop es confirmi definitivament que l’ACU es dissol, el Govern mirarà de trobar solucions, ja que considera que és una associació «indispensable per al comerç d’Andorra».

La culpa, al consell general / Benet va assegurar que des del Govern «s’ha fet tot el que s’ha pogut» per mantenir viva l’ACU. EL ministre va recordar que hi havia una partida concreta al pressupost del 2010 i que posteriorment es va transformar en un crèdit extraordinari que no va ser aprovat al Consell General. El ministre va lamentar que la política de «certes persones no sap contemplar el dia a dia d’Andorra».

Ahir el director de l’ACU, Joan Antoni Sarmiento, ja no va acudir a la Taula de Turisme i Comerç.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT