PUBLICITAT

La supressió de l'acomiadament no causal, inviable per ApC

  • Ensenyat afirma que la mesura «no ajudaria, sinó que perjudicaria l'empleat»
M. R.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Treballadors de la construcció, en unes obres de remodelació Foto: TONY LARA

Després que a la sessió del Consell General d’aquest dilluns, el president d’ApC, Eusebi Nomen, afirmés que la negociació de les lleis socials havia assolit el «consens», a diferència de la realitat que s’experimenta en altres àmbits legislatius, el conseller del mateix grup Carles Ensenyat va confirmar que les converses van «en bona línia». En aquest sentit, i amb l’entesa ja assolida en la regulació del dret de vaga, «un aspecte que estava trigant molt de temps en ser considerat», la supressió de l’acomiadament no causal no entra dins els plans de la plataforma.

Concretament, Ensenyat va assenyalar que aquest punt és irrenunciable, ja que «no ajudaria, sinó que perjudicaria l’empleat». Segons el conseller, un sistema d’acomiadament causal podria derivar en panorama on els empresaris justifiquessin aquesta pràctica mitjançant tres faltes com ara un retard en l’hora d’arribada, per posar-ne un exemple. Per aquest motiu, en aquest punt la plataforma no tindrà marge de maniobra, amb la qual cosa el lliure acomiadament podria continuar com fins ara.

La negociació que el grup socialdemòcrata i el d’ApC van encetar per aconseguir modificar la Llei de llibertat sindical i elaborar un nou Codi de Relacions Laborals podria concloure així el seu camí d’una manera imminent.

Tot i això, encara és una incògnita si aquests articulats podran arribar a temps per a la seva aprovació abans de les eleccions anticipades a què tots els grups apunten. A més, en cas que s’arribés, la voluntat dels socialdemòcrates d’eliminar l’acomiadament lliure i l’oposició d’ApC podria encallar la situació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT