PUBLICITAT

Andorra la Vella

Adjudicació directa per reglamentar la Funció Pública

El Govern declara desert l’edicte convocat per imports massa elevats

Per Meritxell Prat

La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega.
La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega. | MARICEL BLANCH

El Govern ha declarat desert l’edicte per convocar un concurs públic internacional per a l’assessorament tècnic per desenvolupar i regular la carrera professional horitzontal i l’avaluació de l’acompliment a la Funció Pública. Segons es va explicar des de l’Executiu, s’ha decidit declarar desert el concurs perquè els imports de les ofertes presentades eren massa elevats en relació a l’estimació que havia dut a terme el departament de Funció Pública. Ara, seguint el procediment habitual utilitzat per l’administració, «es procedirà a una adjudicació directa, mitjançant la demanda de tres pressupostos a tres empreses diferents».


L’assessorament tècnic es buscava per elaborar els reglaments que pengen de la nova llei (que encara es troba en període d’esmenes) i que han de determinar com queda regulada l’avaluació de l’acompliment i la carrera professional horitzontal. Des del Govern s’havia assenyalat que aquest pas és un dels compromisos que es van adquirir amb els representants sindicals per tal de reduir el desplegament reglamentari d’un any a sis mesos «perquè el nou sistema retributiu i de forma específica el complement de carrera i el complement de productivitat es puguin implementar en el millor termini». Així, la convocatòria es va fer «en previsió que la Llei de la Funció Pública es pugui aprovar abans del final de la legislatura».

Calendari 

Des del Govern es va assegurar que utilitzant la fórmula de l’adjudicació directa no hi haurà problemes per mantenir el calendari previst per elaborar i desplegar els reglaments una vegada aprovada la Llei de la Funció Pública. Així, es va deixar clar una vegada més la voluntat de poder tirar endavant la reforma abans d’acabar la legislatura.


Uns canvis, però, que no compten amb el suport dels sindicats de la Funció Pública, ja que consideren que la reforma els perjudica i els treu part dels drets que tenien adquirits. Cal recordar que després de diverses reunions amb l’executiu no es va poder arribar a cap acord (tot i els compromisos del cap de Govern) i la situació va derivar en una vaga de dos dies el mes de març. Posteriorment, es va criticar l’actitud del grup parlamentari de DA a qui es va acusar de «manipular». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT