PUBLICITAT

ApC dubta de l'assessorament d'Encamp

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El grup parlamentari d’Andorra pel Canvi va entrar sis preguntes a Sindicatura per ser respostes en la propera sessió de control al Consell General, prevista pel 4 de novembre. Entre aquestes, destaca la demanda d’informació per saber si és veritat que el despatx d’advocats de Jaume Bartumeu assessora el Comú d’Encamp. ApC va més enllà i qüestiona si aquest assessorament es produeix en aquells casos en què «és el propi Govern qui ha de resoldre els recursos d’alçada formulats contra decisions del Comú d’Encamp».

Les preguntes d’ApC també demanen la confirmació de si una delegació andorrana es va allotjar recentment al que, segons ells, és «probablement l’hotel més luxós de Nova York» i, si la resposta és afirmativa, ApC vol saber quines persones formaven part d’aquesta delegació, quants dies s’hi van allotjar, la factura total de l’hotel i amb quin crèdit pressupostari s’ha cobert la despesa.

Tres de les preguntes publicades fan referència al nomenament d’Alexandre Cucurella com a secretari general del Govern. En aquest sentit, ApC demana explicacions sobre en base a quina llei un funcionari en període de proves pot assumir el càrrec de secretari general del Govern i les funcions que faci com alt càrrec poden computar com funcions executades dins d’un període de proves. Els consellers d’ApC també demanen «quin serà l’import total que el Govern transferirà als comuns aquest any 2010, sobre quina base legal ho farà i, en conseqüència, quin és l’import de la transferència total als comuns per a aquest darrer trimestre de l’any».

Bartumeu lamenta l’estil d’apc / Precisament, Bartumeu va qualificar dilluns de «lamentables» les «noves maneres de fer política d’ApC», amb una màxima de «calumnia, que algo queda», i va criticar les «falses imputacions» de Nomen, que «arriben a fregar actituds indignes». H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT