PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els nedadors andorrans buscaran rècords nacionals a Hangzhou

Lomero, Ramírez, Tudó i Pelegrina competeixen amb l’objectiu de «donar una bona imatge»

Per Miquel López-Egea

L’equip nacional de natació amb Josep M. Cabanes, Xavier Torrallardona i Joan Clotet, ahir.
L’equip nacional de natació amb Josep M. Cabanes, Xavier Torrallardona i Joan Clotet, ahir. | Maricel Blanch

Per cinquena vegada consecutiva, la Federació Andorrana de Natació participarà, de l’11 al 16 de desembre, als 14ns Mundials de Natació en piscina curta que se celebren a Hangzhou, Xina. En aquest sentit, els representants andorrans seran Bernat Lomero, que participarà en els 50 i 100 papallona, Mònica Ramírez, que ho farà en els 100 esquena i els 100 lliures, Nadia Tudó, que competirà en els 200 i els 400 lliures i Patrick Pelegrina, que disputarà els 50 i els 100 braça. A més, l’equip competirà en els 4x50 lliures mixt i els 4x50 estils mixt.

Així, segons va explicar el director tècnic de la Federació, Xavier Torrallardona, «és una competició de superació, amb il·lusió i orgull de fer les millors marques». «L’objectiu és gaudir, representar el país i donar una molt bona imatge davant el món sencer», destacava. A més, assegurava que «volem portar el màxim de rècords d’Andorra» i «fer una gran competició davant la competició internacional». Per altra banda, va destacar les magnífiques instal·lacions de Hangzhou.

En aquest context, Ramírez va assegurar que «sempre agafes la competició com si fos la primera» però que aquest és un any en el qual que no arriba «tan preparada als entrenaments de l’aigua», a més va considerar que «l’incendi del Serradells ens ha perjudicat».
Per la seva part, Pelegrina va assegurar que se sent «bastant bé en aquest debut perquè és una oportunitat única» i que batre els rècords «està a prop». A més a més, Lomero va remarcar que l’objectiu és «fer millors marques» i, per tant, «hi ha nervis».

Finalment, Tudó va reiterar que «és un campionat del món» i que «en tinc moltes ganes». «Crec que podré fer el rècord dels 400, caurà», afegia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT