PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS «lamenta» la reforma laboral que es votarà al Consell

Gili assegura que el nou text «encara els satisfà menys» que l’anterior

Per El Periòdic

La consellera del PS, Rosa Gili, al Consell General.
La consellera del PS, Rosa Gili, al Consell General. | Maricel Blanch

El PS «lamenta» que la reforma laboral impulsada DA no contempli «propostes beneficioses pels treballadors». Per això, el partit va anunciar que en el ple del Consell General del dijous, el qual tractarà les proposicions de llei de relacions laborals, el conflicte col·lectiu i a l’acció sindical i patronal, defensarà un «model molt diferent» del text presentat pel grup majoritari. Amb la finalitat que el debat de la reforma presentada per DA sigui «més ampli», la consellera Rosa Gili va presentar el dijous passat 60 reserves d’esmenes als tres textos, 35 de les quals al de la reforma laboral, i quatre vots particulars.

«El nou text de la reforma laboral encara ens satisfà menys del que hi havia abans», va reconèixer Gili, que va manifestar la voluntat del PS d’«elevar al ple totes les qüestions que ens diferencien del model de la majoria». Respecte a la modificació de la llei, defensaran les propostes refusades en comissió que consisteixen a ampliar la baixa de maternitat fins a les 26 setmanes, amb l’opció d’allargar-la més reduint la prestació de la CASS, així com les que pretenien lluitar contra la bretxa salarial i les que volien garantir la conciliació de la vida laboral. A més, el PS considera «preocupant» que DA mantingui el punt que tracta, segons el partit, l’abaratiment de les condicions d’acomiadament.

Els socialdemòcrates també debatran la llei del conflicte col·lectiu, per la que van registrar 23 reserves d’esmenes, i la d’acció sindical i patronal, per la que van presentar dues perquè consideren que DA aposta per un model «repressiu» a l’hora de regular el dret a vaga. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT