PUBLICITAT

El Comapedrosa registra a l'estiu més de 10.500 visitants

  • Les visites guiades i les excursions a cavall s'oferiran com un producte turístic mixt a Fitur, el gener vinent
PEPA GALLEGO
lA MASSANA

Periodic
Una de les excursions a cavall pel Parc Natural del Comapedrosa durant el passat estiu. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Entre 10.538 i 23.178 persones van visitar durant els tres mesos de l’estiu passat el Parc Natural del Comapedrosa. Així es desprèn de les primeres estimacions de l’estudi preliminar de l’atenció dels visitants al parc i la freqüentació en el període marcat entre el 15 de juny i el 15 de setembre passat. Una xifra difícil de calcular si es té en compte que el parc té molts accessos. Des del Comú de la Massana, i donat l’èxit de la prova pilot encetada el passat estiu de les excursions a cavall, s’ha decidit convocar per a l’estiu vinent un programa mixt que conjugui les activitats del parc amb visites guiades i excursions a cavall. «La idea és que sigui un producte turístic», va explicar ahir el conseller de Turisme del comú de la Massana, David Baró. Una nova oferta que potencia l’atractiu natural i que es preveu es presenti el mes de gener a Fitur.

Aquest estudi, presentat pel seu autor, Jordi Nicolau, també s’ha basat en l’equipament per a l’atenció dels visitants del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa, obert de dimarts a diumenge. Segons aquest punt d’informació ubicat en Arinsal com un dels accessos principals al parc, 3.633 van ser les persones que van demanar informació. Una xifra que suposa l’augment del 26% més respecte a l’estiu de l’any passat. En aquest sentit el nombre de mitjana de visites per dia és de 45,4, sent el 20 d’agost el dia amb més afluència de visitants.

Perfil dels visitants / En el què portem d’any han utilitzat els serveis de l’oficina d’informació del parc persones originàries de 33 estats diferents, mentre que l’any passat només ho van fer de 24 països. El 67% de les visites ateses, però, correspon a visitants originaris de l’Estat espanyol. La resta d’orígens més freqüents corresponen als Estats francès (14%), belga (5%) i anglès (4%).

Pel que fa a la tipologia d’usuaris de l’equipament per a l’atenció dels visitants del parc, el 53% correspon a grups de dos persones. El 46% solen ser parelles i el 31% famílies.

Les consultes més demandades són informació general del parc (el 23%) , la cartografia del parc, (12%), els recorreguts més curts i fàcils (10%), així com destinacions més concretes com l’estany de les Truites i l’Alt del Comapedrosa, representant cadascun d’elles el 6% del total de les demandes.

Durant l’estiu de l’any passat i pels accessos principals del parc, és a dir, el circuït Interpretatiu, corriol i pista del Pla de l’Estany, i camí de Percanelales Fonts va ser com a mínim de 10.500 persones.

Més de la meitat (el 63%) de les persones que entren al parc des de l’extrem nord d’Arinsal, ho fa a través de la pista del Pla de l’estany, mentre que el segon accés més freqüentat és el Circuit Interpretatiu (21%).

Finalment, el número de passants per dia comptabilitzats des de l’equipament per a l’atenció dels visitants ha estat de 61%, xifra que representa un increment del 4% respecte l’any passat.

Les activitats programades que es volen promoure a Fitur són per a l’estiu, tot i que en hivern, segons Nicolau, també són molts els experts que fan excursions i fins i tot escalada, això sí per lliure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT