PUBLICITAT

La junta de l'ACU dimiteix i el servei ja no rebrà noves queixes

  • L'ens té un dèficit de 140.000 ? i no veu cap «garantia de continuïtat» econòmica del Govern
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els locals de l'Associació de Consumidors i Usuaris d'Andorra Foto: TONY LARA

la junta directiva de l’Associació de Consumidors i Usuaris (ACU) va dimitir ahir en l’assemblea general celebrada al vespre. Acceptada la dimissió pels 15 socis presents i per 12 vots delegats, l’ACU deixa de funcionar, si es té en compte que a partir d’avui ja no s’atendran noves queixes i consultes, sinó que es treballarà en els casos que encara queden pendents. La raó principal que esmenten és la manca de confiança amb una subvenció continua per part del Govern que garanteixi el ple funcionament del servei.

Des de l’ACU es té previst informar avui al ministre de Turisme i Comerç, Claude Benet, sobre les decisions preses ahir a l’assemblea i reptar als responsables de l’Executiu a que presentin algun nom que vulgui fer-se càrrec d’aquest servei, que vol defendre els drets dels consumidors i usuaris. A més, a partir d’avui s’enceta un procés perquè des de la mateixa junta ja dissolta s’informarà als 120 socis sobre les decisions preses amb l’objectiu d’oferir la direcció de l’associació, que des d’ahir ja s’ha quedat òrfena.

En l’assemblea un altre dels punts va ser informar de la situació actual dels comptes de l’associació, amb la presentació del pressupost de l’any passat i del que portem d’any, que xifren en 140.000 euros el dèficit acumulat.

En l’assemblea celebrada ahir es va deixar palès que no hi ha confiança en què existeixi «cap garantia» econòmica de continuïtat des del Govern, segons van explicar ahir fonts de la junta. Segons asseguren des de la Junta aquest és el punt determinant que ha comportat la decisió ja anunciada de la dimissió de la junta i com a conseqüència de la fi del servei de l’ACU. Aquesta «indecisió», com qualifiquen les mateixes fonts, alhora d’afrontar la despesa de l’organització és la que provoca la «inseguretat» de la continuïtat de l’associació que ahir ja es va veure trencada.

NÒMINES PENDENTS / Les dues persones que treballen a les oficines de l’ACU tenen pendent de cobrar tres nòmines, no continues.

L’ACU queda doncs en stand-by, ja que des de l’associació ara només queda esperar que algun responsable del Govern o soci vulgui fer-si càrrec del servei i s’intentarà tancar aquelles demandes que han quedat pendents però, això sí, tancant al públic el servei per noves consultes.

La junta que va dimitir ahir, ja estava en funcions, perquè des de fa un any ja va presentar la dimissió.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT