PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’informe confirma que no hi ha criminalitat en el foc d’Els Serradells

El Comú d'Andorra la Vella sabrà divendres quines zones del centre podrà reobrir «molt aviat»

Estat de la façana del complex esportiu després de l’incendi.
Estat de la façana del complex esportiu després de l’incendi. | Maricel Blanch

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, es va conjurar dilluns per aixecar Els Serradells, tal com va fer el Liceu de Barcelona després de l’incendi del 1994 i, «més animada» que dies enrere, va anunciar ahir que el comú sabrà divendres quan i com es podran obrir les zones del centre esportiu que no van resultar afectades pel sinistre. La cònsol té «la impressió» que l’obertura serà «molt aviat», va afirmar, alhora que va sustentar les afirmacions d’acord amb el que va veure a la visita realitzada dilluns amb els pèrits. La investigació coordinada que va impulsar el Ministeri d’Interior per esclarir les causes del foc va descartar cap mena de criminalitat en els fets, van informar ahir la Policia i els Bombers, que signen un dels informes que entregaran la setmana que ve a la Batllia.

Marsol preveu que tot el complex, excepte la piscina, pugui obrir «en un termini prudencial». Sobre aquesta instal·lació, la cònsol va detallar ahir que «d’entrada no sembla» que la maquinària de la piscina, així com la impermeabilització de la bassa, estiguin danyades. A més, va incloure el bar a la llista de zones que no tenen cap afectació, que se suma al gimnàs, els vestidors, les sales d’activitats dels pisos superiors i dels soterranis, de l’aparcament i de l’escola bressol. La llar d’infants serà el primer equipament a obrir, va garantir la demòcrata. En aquest sentit, els operaris de la corporació treballen en els accessos per garantir-ne la seguretat.

Detalls tècnics 

Mentre els pèrits guarden silenci, la cònsol, que segueix de ben a prop totes les novetats dels fets, va explicar detalls tècnics del moment de l’incident, com que els vidres del complex van fer que el foc es dirigís cap a la coberta i van evitar que entrés dins de la resta del complex. D’aquesta manera, es van evitar «danys majors», va dir. Respecte als experts que treballen en el peritatge l’edifici i el perímetre afectats, va especificar que estan especialitzats en estructures i en l’avaluació de la producció del foc i la seva propagació.

Informes 

Tant els pèrits com els Bombers segueixen determinant l’afectació exacta de l’incendi, així com les causes i les especificitats de la ràpida propagació i expansió del foc. Fonts dels Bombers van indicar que l’informe signat conjuntament amb la Policia que entregaran a la Batllia és el resultat de la inspecció ocular realitzada dilluns i de la recopilació de declaracions i imatges de «nombrosos» testimonis. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT