PUBLICITAT

Andorra la Vella

Rascagneres, Casadevall, Abril i Carrillo, candidats per al TC

Els demòcrates posen els noms sobre la taula per substituir Molas

Per Lídia Raventós

L’entrada del Tribunal Constitucional.
L’entrada del Tribunal Constitucional. | MARICEL BLANCH

El Grup Parlamentari Demòcrata ja té sobre la taula diversos noms per a la vacant de magistrat al Tribunal Constitucional (TC) en substitució d’Isidre Molas, que va renunciar al càrrec el passat 12 d’octubre de forma voluntària. A la carrera de noms hi ha l’actual president del Tribunal Superior de Justícia, Joan Manel Abril Campoy, els advocats andorrans Josep Casadevall i Jean-Michel Rascagneres (actualment també president del consell d’administració de la CASS) i qui va ser assessor en el procés constituent del Principat, Marc Carrillo. 


El Consell General disposa d’un termini màxim d’un mes des del dia de la renúncia d’un magistrat del TC per trobar substitut. En concret, la normativa apunta que quan un magistrat deixa el seu lloc per voluntat pròpia, és potestat del Consell General procedir a elegir el nou membre «dins del termini d’un mes des que s’hagi produït la vacant». Molas va anunciar la seva decisió el passat dia 12 d’octubre, de manera que el termini ja s’ha superat. 


El retard va ser criticar per diversos membres de l’oposició, especialment per Moviment progressista (SDP) que va acusar públicament als demòcrates de «boicotejar» el sistema judicial amb la manca de noms per substituir Molas. «Sembla que tenen molta pressa per presentar els textos de llei i deixen abandonat el TC. No vull creure que és perquè com més feble estigui el TC, millor li anirà a DA», va exposar el president d’SDP, Jaume Bartumeu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT