PUBLICITAT

El consum d'energia es manté estable el mes passat

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El consum d’energia al mes de setembre s’ha situat en 21.453 TEP (Tones Equivalents de Petroli), de manera que s’ha mantingut estable en relació al mes precedent i presenta una lleugera variació negativa en la tendència interanual (-1,2%). Així ho va fer públic ahir el Departament d’Estadística. Pel que respecta a l’energia elèctrica, el consum de setembre ha estat de 40.791 MW/h (Megawats per hora), xifra que es manté estable tant respecte al mes anterior com en termes interanuals.

Estadística assenyala que, de les principals fonts de consum d’energia, la gasolina és la que presenta la tendència anual descendent més acusada, registrant al setembre una variació interanual del -9,3%. El gasoil locomoció també presenta una tendència interanual descendent, xifrada en un -4,2%. Tots dos factors són els que determinen la variació negativa que presenta la tendència interanual del consum total.

Estadística assenyala en el consum elèctric només destaquen variacions rellevants de la tendència en alguns dels segments d’ús, com és el cas de la construcció i annexes que, al setembre i mantenint la tònica dels mesos precedents, registra una variació interanual del -14,4%. En canvi, el segment estacions d’esquí presenta al setembre una tendència creixent significativa en el consum d’electricitat. A banda, es poden apreciar tendències decreixents, de caire més moderat, en els segments serveis financers (-5,3%) i distribució (-2,1%). Així mateix, i també de forma més moderada, es registren tendències interanuals creixents del consum elèctric en els segments enllumenat públic (3,9%), administracions (1,9%) i altres serveis (4,1%).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT