PUBLICITAT

Les primeres nevades fortes del curs causen talls a l'accés francès

  • El port d'Envalira queda restringit tota la nit i els equipaments són requerits a la Massana i Encamp
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un termòmetre indica la temperatura, amb un cartell estival de fons, ahir a Canillo Foto: TONY LARA

Les primeres nevades de consideració d’aquesta tardor caigudes ahir van causar diverses afectacions en el trànsit, la més important en les connexions amb l’Estat francès. Durant tot el matí, el trànsit rodat va quedar tallat a l’alçada de l’Ospitalet. A la tarda, i un cop restablert el trànsit en aquesta zona, va ser la RN320 en el seu pas pel coll de Pimorent la que va quedar tallada a la circulació de vehicles. L’afectació es va allargar durant tota la nit passada.

Tot i que l’accés a França per Ospitalet es va restablir a primera hora de la tarda, la Policia francesa va mantenir les restriccions a la R20 i R22 pels vehicles de més de 19 tones. Pel que fa a la resta de vehicles, tots havien de portar equipaments especials per tal de poder entrar i sortir del Principat.

Pel que fa a l’interior del país, les nevades es van fer extensibles a tot el Principat, amb menys o més intensitat, a partir de les nou del matí. L’Agència de Mobilitat va decidir tancar l’accés rodat al Port d’Envalira durant tota aquesta nit passada a causa del fort vent. La previsió era reobrir l’accés a primera hora del matí.

sal a partir de 1.200 metres / Durant tota la jornada es va abocar sal a totes les carreteres en cotes superiors a 1.200 metres per minimitzar l’efecte de les nevades. Al voltant de les 12 del migdia l’alerta per l’ús d’equipaments especials va arribar fins la sortida de la Massana i de Canillo.

Amb el pas de les hores va deixar de nevar de forma continuada a les cotes baixes. Amb tot, a última hora de la jornada, els equipaments especials només eren obligatoris a la CG3, a l’alçada del Serrat, a la CG2 a partir del Tarter i a l’accés a França. Tot i això, les retencions de vehicles es van anar repetint a diversos punts del país. Segons va informar l’Agència, va haver-hi circulació densa amb retencions a Aixovall sentit sud, durant la tarda. També a la zona entre Canillo i Soldeu es van registrar problemes de circulació de vehicles i a la sortida del Pas de la Casa en direcció a França.

En total, i segons va informar el Govern, des de primera hora del matí van desplegar-se set màquines llevaneu i tres saladores dels equips del Centre d’Explotació de Carreteres (COEX), a més de la implicació dels efectius dels diferents comuns. Les previsions apunten que avui ja no s’han de produir més nevades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT