PUBLICITAT

Sant Julià presenta recurs pels canvis al Nomenclàtor

  • El Comú interposarà una demanda al Govern perquè es derogui el decret
EL PERIÒDIC
LUGAR

Periodic
Un cartell indicatiu a la parròquia laurediana. Foto: TONY LARA

El Comú de Sant Julià interposarà un recurs de reposició davant del Govern perquè eradiqui les decisions de la Comissió de Toponímia, pel que fa a les noves denominacions de les localitats lauredianes. Així ho va comunicar ahir el cònsol de Sant Julià, Josep Pintat, a través d’un comunicat.

La corporació local demana «la nul·litat» del decret aprovat en relació al Nomenclàtor d’Andorra, que el Govern va aprovar «de forma unilateral», segons va exposar Pintat. El cònsol va afegir que la interposició del present recurs no té cap altre finalitat que el de defensar la legalitat vigent i la grafia dels topònims «de la manera que des de fa segles han estat escrits i pronunciats pels lauredians».

La corporació laurediana va recordar que el procés per determinar la correcta grafia dels topònims va generar polèmica i va finalitzar amb l’aprovació del decret de data de 18 de juliol del 2007. Aquest decret partia d’un acord entre el Govern i Sant Julià, i els topònims de la parròquia quedaven fixats de mutu consentiment. Però l’acord no s’ha respectat en la recent aprovació del Nomenclàtor d’Andorra, segons lamenten des de la corporació.

D’altra banda, Pintat va recordar que la Comissió de Toponímia «no gaudeix del preceptiu reconeixement legal» i va afegir que és «incompetent per decidir, i en aquest sentit els actes que pugui dictar són nuls de ple dret».

afectació laurediana / El decret governamental en relació a la toponímia andorrana té una especial afectació a la parròquia de Sant Julià. Amb els canvis, Canòlic perd definitivament l’h. També es canvia la grafia d’un grapat més de noms com Bixessarri (que jubila la forma Bissisarri) Aubinyà (abans, Auvinyà), la Moixella (la Muxella) i Certers (Certés). També es veu afectada l’església de Sant Serni de Nagol, que en endavant s’escriurà amb s (i no amb c).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT